Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak to, že mám na Facebook Marketplace žádná nebo velmi málo kliknutí na inzerát?

Prodávám teď spoustu věcí a řekl jsem si, že je hodím na 3 portály: Facebook Marketplace, Bazoš a Sbazar. Na Sbazar mám za jeden den u většiny 1-5 kliknutí, to jsem tak nějak čekal, protože je to ta nejmíň populární stránka. Ale ta čísla z Marketplace mě fakt překvapila. Čísla za jeden den u prodeje Knihy 1 - Marketplace: 1 kliknutí, Bazoš: 105 kliknutí. Kniha 2 - Marketplace: 0 kliknutí, Bazoš: 183 kliknutí. Stolní hra - Marketplace: 6 kliknutí, Bazoš: 30 kliknutí. Nedává mi to smysl. Napadla mě tahle možná vysvětlení:

1) Bazoš nepoužívá slovo "kliknutí", ale "zobrazeno", a na detailu předmětu také "vidělo". Mohlo by to tedy znamenat, že na Bazoši u Knihy 2 nemám 183 kliknutí, ale pouze tu knihu 183 lidí vidělo na vyhledávací stránce spolu s předměty ostatních inzerentů? Reálně mám tedy třeba jen 5 kliknutí?

nebo

2) Neumím vytvořit Marketplace inzerát a nezatrhl jsem nějakou důležitou kolonku.

a poslední teorie

3) Velmi málo lidí používá Facebook Marketplace. V tomhle případě by to znamenalo, že si Marketplace daří hůř než Sbazar...

Co si o tom myslíte?

Předmět Autor Datum
Pokud bych to měl brát za sebe, tak 3). A ani nevím o nikom, kdo by to pravidelně používal. Ale je d…
Wikan 11.03.2024 13:19
Wikan
Prípadne nesplnil podmienky - fotka predávaného predmetu sa nezhoduje s názvom, opisom inzerátu. poslední
yYy 11.03.2024 18:53
yYy
Je rozdíl mezi kliknutím a zobrazením. Nikdo z nás nevíme, jak to počítají (zaznamenávají). Čísla mo…
host 11.03.2024 13:28
host
A splňaš nové podmienky predaja na fb marketplace pre bezplatnú občiansku inzerciu ? Nedávno sa sprí…
audax mobile 11.03.2024 16:00
audax mobile
Abych pravdu řekl, tvůj komentář mě jen zmátl. Vygooglil jsem si "nové podmínky prodeje na FB market…
MindReader 11.03.2024 16:32
MindReader

A splňaš nové podmienky predaja na fb marketplace pre bezplatnú občiansku inzerciu ? Nedávno sa sprísnili podmienky inzercie a predaja prostredníctvom marketplace hlavne kvôli množiacim sa podvodom a mnohé doteraz obvyklé bezplatné možnosti inzercie a predaja pre občanov podliehajú povinnej registrácii pod účet pravidelného predajcu a mnohé prešli pod platené služby ,je možné že pokial prekračuješ nové podmienky bezplatnej inzercie,tak sa inzerát nezobrazuje iným,záleží od množstva predávaných vecí ,početnosti inzerátov týždenne,mesačne etc…

Abych pravdu řekl, tvůj komentář mě jen zmátl. Vygooglil jsem si "nové podmínky prodeje na FB marketplace" a nic jsem nenašel. Stejně tak o "účtu pravidelného prodejce", který jsi zmínil, jsem nic nenašel. Také nikde nevidím, že by jakékoliv bezplatné možnosti inzerce přešly pod placené služby. Můžeš mi k tomu poslat nějaký link, nebo to lépe vysvětlit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru