Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhořel pc?

Já vždy začínám na zkoušku zapojit jiný zdroj, který mám po ruce. Pokud to nefunguje ani s ním a vím, že je 100% funkční, tak žačnu laborovat s RAM.
Buď jen 1 modul a proházet ho ve slotech a potom druhý nebo úplně jiný modul, který vždy někde doma najdu. Není na škodu nechat zapojený jen monitor a vše ostatní od PC odpojit, hlavně disky. Pokud nezabere ani to, tak vše odpojit a vytáhnout desku ven a zkusit to zapojit mimo skříň na stole. Kdysi se ke mně dostalo PC, kde byl vzadu na desce zapadlý šroubek a způsoboval zkrat a PC nestartovalo. Po rozebrání a vyjmutí šroubku fungovalo zase správně.
Když to fungovat bude, tak postupně zapojovat po jednom periferie a tím zjistíš, která to způsobuje. Když na to přijdeš, tak opět zapojit disky tak jak byly. Reset CMOS bych taky provedl.

Edit: Když už to budeš kontrolovat a vytahovat baterii (CR2032) při resetu tak změř její napětí. Měla by mít cca 3.3V. Jestli má pod 3V, tak ji vyměň, stojí asi 30,-Kč. Kvůli baterii to nebude, ale když už je hodně slabá, tak neudrží nastavení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny