Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna barvy textu (odkazu) pomocí HTML

Dobrý den.
Nevím, zda tyto dotazy, ohledně tvorby webových stránek, HTML a CSS patří vůbec do PC poradny, pokud ne, budu rád za doporučení jiného fóra, kde s dotazem uspěji lépe.

Chtěl bych se, prosím, zeptat, jak lze pomocí HTML "kódu" nastavit, aby se mi text, který obsahuje odkaz na danou stránku při najetí myši změnil na jinou barvu. Bohužel prošel jsem veškeré weby, kde to radí, ale pouze pomocí CSS a ten je poněkud odlišný od HTML, který používám a netuším, jak to udělat.
Chci tedy, aby daný text obsahoval odkaz (zároveň aby nebyl podtržen, neboť to podrtržení se mi nelíbí - tam jsem použil, snad správně a style="text-decoration: none" - pokud je i jiná možnost a metoda, uvítám radu), a aby se text po najetí myší zabarvil (třeba do červené nebo do nějaké jiné barvy, to je nyní jedno).

Napíši můj případ:
........<a style="text-decoration: none" href="kartacky-pro-kobold-eb7">Kartáčky EP7 pro elektrický kartáč Kobold EB7</a></h6><img class="" alt="" title="" src="data/files/prislusenstvi-a-spotrebni-material/kartacky/p914000-2-1.jpg">

Vím, že pro použití změny zabarvení textu po najetí myší mám použít a:hover {color:red;} dle CSS, ale vůbec nevím, jak to aplikovat do kódu pomocí HTML, zkoušel jsem to a hover="color: red" případně i mnoho různými kombinacemi, ale zkrátka se mi to nedaří.

Za radu moc díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny