Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem software pro obnovu dat

Dobrý den všem,

Ztratil jsem svá data v počítači a našel jsem nástroj pro obnovu dat s názvem iBoysoft free data recovery. Použil jsem ho ke skenování počítače a opravdu se ukázala moje ztracená data. Ale teď musím zaplatit 40 eur, abych mohl data obnovit, stojí to za to nebo existuje nějaká alternativa?

Předem děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pod Linuxem program 'testdisk' (zdarma). Ten dovede vydlabat data i z velmi zničeného souborového sy…
Rce 27.03.2024 21:56
Rce
několikrát jsem použil testdisk k obnově celých "ztracených" disků, většinou uspěl. ale ještě jsem h…
lední brtník 27.03.2024 22:43
lední brtník
Nojo, když disk vesele (vlastně smutně) používá, je to opravdu na smeknutí klobouku za data. Dávno,… poslední
Rce 28.03.2024 00:27
Rce

několikrát jsem použil testdisk k obnově celých "ztracených" disků, většinou uspěl.
ale ještě jsem ho nezkusil na systém s viditelnými soubory, odkud mizela jen některá data. to bych asi boot zálohovadlem udělal image disku, a pak bych na to stejně vzal (zbaběle) recuvu.

ale uživatelé zásadně používají disk tak, jak jim ho naformátoval prodejce = jediná společná hromada hnoje pro systém a data dohromady, která samozřejmě uvolněná místa přepisuje dočasným odpadem systému. viz tazatel, co disk doteď vesele používá. v tom případě předpokládám, že scan recuvy i když něco původního najde, bude hlásit žluté a červené soubory.

Nojo, když disk vesele (vlastně smutně) používá, je to opravdu na smeknutí klobouku za data. Dávno, pradávno budou systémovým sajrajtem přepsaná a to i několikrát. Obnova se pak rovná zázraku. Widle od dob dřevěných počítačů přednostně přepisují právě to, co bylo naposled uvolněno i když mají hojnost jiného volného místa. Čest památce na data.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru