Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový PC s vadným zdrojem?

Čaute,

před 3 měsíci jsem si u Alzy nechal složit nový PC přes Alza Individual. První dvě měsíce byly v pohodě, poslední měsíc jsem ale řešil, že se mi jednou za dva dny, někdy při hraní her, někdy jen při brouzdání po internetu, zničehonic PC zasekl, přes monitor mi naskočil black screen, někdy se i na pozadí laglo audio, a bylo potřeba ho restartovat.

Tento problém jsem nakonec vyřešil tím, že jsem do příkazového řádku zadal "sfc /scannow" (podle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=TfLIf8vu3Zc) a následující dva týdny všechno šlapalo bez problému.

Dnes se mi ale PC zničehonic vypl a zavál z něho smrad.

Teď když ho chci zapnout, tak se nic neděje. Když je ale připojen do sítě, tak RGB na základní desce a RAM svítí, takže předpokládám, že problém bude ve zdroji.

Upřímně, nevím co si mám teď počít, protože abych ten, asi zdroj, mohl reklamovat, tak bych musel vrátit celý PC. To se mi ale nechce, protože na discích mám své osobní věci a nerad bych, aby se mi v nich někdo hrabal.

Jediný co mě napadá, že bych koupil ten stejný zdroj, vyměnil ho za ten vadný, a ten následně při reklamaci vydával za ten nový. Jen nevím jestli ty zdroje nemají nějaká sériová čísla nebo něco, podle čeho by někdo poznal, že reklamuji jiný zdroj, než který jsem koupil.

Poradíte mi prosím někdo, jak si na 100% ověřím, že se jedná o problém ve zdroji a zda by to opravdu bylo možné vyreklamovat tímto způsobem?

Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny