Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nízké využití procesoru, permanentních 40 FPS

hehe, nic vtipnějšího jsem letos ještě nečet. takže za zaseknutí ntb na 40fps můžou nevyčištěné registry? nechceš tuto skoro nobelovskou myšlenku více rozvinout?

jen 1x v životě jsem slyšel tvrdit kolegu z práce, že mu pucování registrů k něčemu pomohlo. (bohužel ho znám velmi dobře, je mi jasné že zamlčel co všechno s tím dělal. v práci jsem po něm tak asi 50x obnovoval jeho počítače ze zálohy, to se tam kupodivu nikomu jinému nestává.)
od dalších uživatelů čističů, kteří nechápou co a proč dělají, jsem naopak asi 1000x četl, že sice čistili, ale vůbec v ničem jim to nepomohlo. což se samozřejmě dalo čekat.

možná nevíš jak registry fungují, proto papouškuješ dětské nesmysly léta tradované na živě nebo v chipu, které mají z podobných článků reklamu.
windows nepotřebují procházet celý registr a řešit, který záznam je dobře nebo prý špatně nebo neodstraněný/zbytečný. to je sice oblíbenou náplní různých tuničů a čističů, ale nemá to žádný význam.
registry mají stromovou strukturu. když jde uživatel/systém po nějaké konkrétní větvi až ke konkrétnímu záznamu, nezajímá ho, že s pravděpodobností 0.01% je nějaká sousední větev poškozená nebo přebytečná, protože se k ní nikdy nedostane, nemá důvod číst záznamy nepoužívaných aplikací.

přitom hlavní větve registrů leží na disku jako běžné binární soubory, může u nich dojít k poškození, stejně jako když máš v paměti otevřený pracovní dokument a např. násilně vypneš napájení bez korektního ukončení windows. takové chyby ovšem neřeší žádný z čističů, ale kontrola disku - protože jde o poškození souborového systému.

pucování registrů nemá žádný přínos a proto není potřeba.
v malém procentu případů mohou i škodit: "čistí" a neznají všechny souvislosti, proč některý záznam vznikl, třeba kvůli momentálně odpojenému hw nebo jiných prostředků, nebo kvůli divně napsané aplikaci která umístí záznamy na neobvyklé místo. taky neumí řešit případ, kdy škodlivá aplikace změní oprávnění k nějaké podvětvi registrů, k tomu nemají dost ay.

pokud sem chceš psát nesmysly, jednak ukazuješ sám na sebe, a potom dost otrávíš i tazatele, který potřebuje poradit k věci a ne se zdržovat nefunčními hloupostmi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny