Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paragon Recovery aplikace mi vytvořila nějaký soubor ale nevím jak z něj stahnout potřebný data.

crystaldiskinfo nečte souborový systém (to by ti stačil třeba scandisk), ale smart hodnoty z eeprom, podobně jako vyčte typ disku.

tvůj externí disk neobsahuje nativní 3.5" usb disk, ale podle vzájemných poloh micro-usb3 a +12v konektoru tam musí být převodník. (to trvalo napsat sem typ)
já bych ten kryt rozlámal, převodník vyhodil a hdd připojil do stoláku, nebo přes dock station

pomocí něčeho od paragonu jsi vytáhl k sobě na druhý disk nějaké nesmyslné bloky 4gb? (roztáhni si v průzkumníku aspoň sloupce), tak snad zůstal původní obsah disku nedotčený.
záleží ovšem na mechanismu poškození. mám zkušenost, pokud je na disku vysoké množství kritických chyb (viz crystaldiskinfo), pak každý pokus o vyčtení celého obsahu disku může být tím posledním.
nejběžnější je, že uživatelé se za 20let nenaučili odpojovat usb disky, pak to odnáší souborový systém (mft).

s testdiskem už jsem obnovoval disky 500gb, zabralo to celý den, ale šlo mu to. ten ovšem mění data přímo na postiženém disku, čili jde o jediný a poslední pokus. doporučuju vygooglit nějaký návod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny