Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno hromadné premenovanie súborov

V podstatě metodou "kouknu -vidím" a když vidím, že nevidím, tak se rozhlédnu. Podobně jako když chci rozsvítit a hledám vypínač.

Nejspíš bude někde ve výši ramen, kousek od dveří, bude mít nějaký povědomý tvar (jeden asi z 10), nějakou barvu (libovolnou), velikost (od palce po dvě dlaně), nějaká tlačítka (nejčastěji 1-2) nějakého typu (asi tak 20), ... když to uvidím, tak to poznám, když ne, rozšířím okruh hledání ...

často bývá nějaká nápověda v tom dialogu pro přejmenování (jako příklad), nebo tam je tlačítko "help" ("nápověda" a tak), nebo je tam nějaké "advanced" ("pokročilé" a pod)
nebo je nápověda přímo v programu (F1, Help, About, ...) nebo v systému (man, info, HELP, ...)
Naprostá většina programů má webové stránky s popisem (a odkaz na ně je v meny about, splash screenu, hlavičce balíčku, v metadatech ...)
A taky se to dá vygooglit, najít na stackowerflow, wiki, ....

Jako s tím vypínačem - zašátrám a určitě na něco rychle narazím ...

a ta syntaxe se sice různě liší, ale základ je v podstatě vždycky stejný máš vstupní jméno, nějak ho potřebuješ rozebrat a přeskládat, abys dostal to výstupní.

To jsi taky popsal celkem jasně (parafrázuju) z toho jména vezmu prvních pět znaků, ten další zahodím a dám tam Y a zbytek zkopíruju.

V podstatě tohle dělají všechny ty postupy tady, jak ten pro DC, tak ten můj pro sed. (Já DC neznám, ale od pohledu hranatky vybírají časti textu, to N uvnitř bude Name, rozsah odkud kam, záporné indexy se počítají od konce zpět, ještě bych se ujistil, jestli tam není nějaké E pro Extension nebo tak něco (pozůstatk z DOSu a 8.3 jmen) a na pokusném adresáři vyzkoušel, jestli mi to chodí i pro soubory s víc tečkama, nebo jinýma zajímavýma znakama (jako mezerama, hranatkama ...) co se mi potulujou v dané oblasti na disku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny