Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno hromadné premenovanie súborov

Však taky total commander už léta nepoužívám a 9.něco byla poslední verze, kterou jsem stahoval a zřejmě nějakou dobu používal. Co jsem přešel na linux, tak jsem DC nahradil ony věčně "zkušební" verze TC na všech počítačích s windowsem právě DC. A uznávám, umí to, to jsem zapomněl zdůraznit, ale dotaz zněl na DC. Poslední roky jsem si zvyknul na DC a k TC se už moc vracet nechci.
TC taky uměl názvy uložit do souboru k úpravě, ze kterého se to potom mohlo načíst. Tam jsem to párkrát použil, v DC ani nevím, jestli ta možnost je (koukám je tam), dávno jsem to nepotřeboval, to otevírá taky nějaké možnosti.
Mě se třeba líbí v tom DC, jak se tam snadno dá potřebná část názvu označit. Vím, že TC to má taky, že se může část názvu označit, ale jen v rozsahu z:k počítáno od zažátku názvu, ale co když chci do posledního nebo třeba třetího nebo patnáctého znaku od konce (poslední neni problém, stačí dát dost velké číslo, ale patnáctý, to už dá nějaké počítání, no ještě že je živý náhled na výsledek v TC i DC, takže než počítání, tak spíš metoda odhadu a korekce), to už se musí zadávat ručně (tu syntaxi se zápornými čísly taky umí, ale musí si to člověk sám odpočítat), aspoň co pamatuju a je dost možné, že i tam došlo k vývoji.
Předpokládám, že v nových verzích umí už TC i názvy s unicode, to si pamatuju, že býval v TC dost problém. Zobrazení v panelech ještě bylo jakžtakž, ale třeba synchronizace složek, když v nějakém názvu bylo něco mimo třeba čínské znaky nebo azbuka (nemluvě o různých smajlíkách a co všechno dávají youtubeři do názvů videí) končilo to chybama a i když se soubory porovnaly, tak z toho okna synchonizace nešly mazat a podobně. DC tím, že je novější, tak tohle zvládá přirozeně.
Je fakt, že si neudržuju přehled o tom, co TC umí nově proti stavu, jaký pamatuju, takže je možný, že to, co je navíc v DC už TC umí taky. Vývoj jde kupředu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny