Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Automaticka kontrola prvku na web stranke (automat)

Na web stranke su nejake tlacidla, ktore na zaklade urcitych parametrov menia svoju farbu, napr. moznost prihlasenia od urciteho terminu, povedzme od 1.5., do 31.4. 23:59:59 bude napr. sede, 1.1. zmeni farbu na zelenu, na sede sa da kliknut ale vyskoci oznam o neaktualnom termine. Klik na zele zalozi termin.
Otazka znie, ci existuje nejaky nastroj, ktory by (cyklicky) v nejakom mnou zadanom rozumnom intervale vedel kontrolovat urcite tlacidlo, v akom stave sa nachadza.
Alebo nieco podobne, aby som vedel ziskat info inym sposobom ako otvarat dotycnu stranku. A este je na nu prihlasovanie menom a heslom.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Od toho se odvíjí, na jaké úrovni bude potřeba informaci získávat: prosté parsování HTML, sestavení…
tupolev 22.04.2024 12:53
tupolev
A to jsem se snažil. Jako laik sám nezjistíš, na jaké úrovni je sledovaná informace signalizována. poslední
tupolev 25.04.2024 14:50
tupolev

Od toho se odvíjí, na jaké úrovni bude potřeba informaci získávat: prosté parsování HTML, sestavení DOMu a aplikaci skriptu (rozjetí js enginu) a nebo úplné vyrendrování v headless prohlížeči. Zda stránka mění svéparametry na session cookie nebo předchozím poždavku.
Záleží, na jaké úrovni je ta barvička definována. Zda přes class přímo u prvku, nebo nějak složitě přes background-image. který je definován v externím css, který je natahován přes nějaký react framework.

A zda stránka jde vůbec stáhnout přes prostý GET ab initio. Mnoho stránek už jsou domrvených tím,že se nesestaví bez javascriptu nebo pokud nemáš cookie,tak stránka dělá nějaké redirectovací kolečko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru