Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém se zvukem

Dobrý večer, mám problém se zvukem. Z ničeho nic mi SW nahlásil, že jsem zapojil konektory postupně do všech zdířek, potom chyba, že musim restartovat SW, po tomto restartu že není žádný HW, restartujte PC, po restartu už neexistuje žádný zvukový zařízení.
Nevíte někdo, co s tim může bejt? Už mi to udělalo kdysi, ale pak nevim čim, se to opět spravilo. Jedná se o integrovanou na Asus M2R32-MVP, čipset ADI 1988A. Konflikty sem koukal, mezi hardwarem zvukovka opravdu neni. V Biosu je povolená. Při instalaci sw chyba - nenalezen potřebný HW. Poraďte prosím, jestli můžete. Díky K

Předmět Autor Datum
Zkusil bych přeinstalovat ovladač k základové desce.
kmochna 10.11.2008 17:34
kmochna
Možná bych ještě doplinil, že se mi rozbila grafika, takže po pár dnech jsem ji včera nahradil jinou…
KubaK. 10.11.2008 17:49
KubaK.
Ani flash biosu z 1009 na 1105 nepomohl...
KubaK. 10.11.2008 18:21
KubaK.
Pokud to reaguje na pohyb bednou, tak to asi ovladače nespraví. Máš tam někde špatnej kontakt nebo n…
jirka44 10.11.2008 18:24
jirka44
Jestli to bylo způsobený tim pohybem nemůžu potrvrdit, pravda je, že se to všechno stalo zhruba ve s…
KubaK. 10.11.2008 18:57
KubaK.
Tak jsem přeinstaloval KB888111, doinstaloval WXPSP3, v biosu zapnul AMD Live! A Bohužel po spuštění… poslední
KubaK. 10.11.2008 20:35
KubaK.

Možná bych ještě doplinil, že se mi rozbila grafika, takže po pár dnech jsem ji včera nahradil jinou, asuskou, ale bez ovladačů. Včera se ztratil ten zvuk. Vyndal jsem teda TV kartu, kuli konfliktům a tak, ale nic. Po pár restartech a hraní si v biosuse instalace SW k zvukovce podařila a bylo to dobrý. Dneska ráno to bylo OK, ale když jsem hnul s bednou, začaly vyskakovat ty výzvy, abych určil, co za zařízení sem strčil do díry. Tam byly jen repráky, sw zjistil zařízení ve všech ostatních dírách, jen v té zelené ne. A pak už to šlo, jak sem popisoval. Zkusím teda ty ovladače komplet, nejen zvuk.

Jestli to bylo způsobený tim pohybem nemůžu potrvrdit, pravda je, že se to všechno stalo zhruba ve stejnou dobu. Zkoušim různý kraviny, odinstalovávám všechen HW, co jde, ale pořád nic. Je divný, že ještě ráno to šlo, pak mi přišli zapojit internet, od tý doby to nejde. Včera to taky šlo a pak nešlo. Asi fakt nějakej zkrat. Ale neprojevilo by se to ještě nějak hůř?

Tak jsem přeinstaloval KB888111, doinstaloval WXPSP3, v biosu zapnul AMD Live! A Bohužel po spuštění systému systém nalezl Zvukové zařízení na sběrnici High Definition Audio. Bohužel. Zakže nevim, jestli to je náhoda, nebo jestli jestli byla náhoda, že zvukovka skoro rok dokázala "žít" bez SP3, ale teď ji to "přestalo bavit," nebo jestli cokoliv jiného, nicméně AMD Live! je snad jakási multimediální podpora či co, která napomáhá vylepšit spoustu funkcí moderního multimediálního PC, teoreticky by se řešení tohoto problému dalo přisoudit právě funkci AMD Live!. Jen je divný, že je to po téměř roce poprvé, co jsem v BIOSu podporu AMD Live" zapnul...
Nic, díky za pomoc, vyřešeno. (snad na dlouho, ne na den..)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru