Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kamera se nepřipojí k programu

Prv nastav samotnú kameru (tá nemá s DVR nič spoločné). Až bude kamera mať správnu IP, potom rieš párovanie s DVR, teda v rozhraní DVR zadáš tú IP kamery podla návodu vyššie. Problém je že nemáš kameru pripojenú k sieti, takže logicky nemôžeš ju pripojiť ani k DVR... je to ako keby si sa snažil opraviť vodovodný kohútik, ale nemal vyriešený ani prívod vody do domu samotného. Logicky môžeš kohútikom krútiť koľko chceš, keď žiadna voda nejde už od prípojky k domu.

Sieť (a elektrina) má presne rovnakú vlastnosť ako voda, tečie. A stačí jeden prerušený bod a je prerušená celá komunikácia. Riešiš komunikáciu IP kamera -> router -> DVR... najprv musíš vyriešiť IP kamera -> router, potom router -> DVR a nakoniec pošleš z IP kamery dáta do DVR skrz ten router. Bežne sa kamera pripojí k sieti buď cez aplikáciu výrobcu alebo naskenovaním QR kódu tou kamerou.

Reálne je to veľmi jednoduché, len treba vedieť ako postupovať.

Ostatne ale ak vidíš tú IP kameru na počítači alebo mobile, tak by v sieti mala byť. Nemáš náhodou VPN alebo nejaký gateway v sieti cez ktorý pristupuješ že máš IP adresy z 10.0.0.X rady?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny