Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zasekl se notebook po vložení SD karty - PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Nuž - na tej SD karte bola "fotka", u ktorej niečo nebolo v poriadku (CRC), prípadne chybný zápis tej fotky na SD kartu (chyba zápisu). Tým, že sa ju snažilo načítať, NB nebol schopný spracovať tie dáta v RAM, pretože časť je v nestránkovej časti RAM -aby sme skutočne pochopili, čo sa deje, musíme pochopiť, že stránkovaná pamäť rozdeľuje adresovateľný pamäťový priestor na kolekciu pamäťových stránok s veľkosťou 4K. Operačný systém dokáže adresovať veľmi veľký počet stránok, pričom iba niektoré z týchto stránok budú v skutočnosti umiestnené v pamäti RAM. Časť RAM je totiž uzamknutá a OS sa snaží tú fotku z nej načítať. A zamrzne.
A druhá chyba - vytiahol si tú kartu - takže možno sa z nej ešte čítalo, prípadne overovalo a ty si to prerušil = poškodený obsah. Ak sa niečo také stane - buď počkať, alebo Alt+F4 (teda ukončenie aplikácie, ktorá je práve otvorená. Existuje ešte malý program - ktorý aj pri "zaseknutom" PC (teda nereaguje vôbec) ukončí násolne aplikáciu.
https://superf4.en.softonic.com/
https://stefansundin.github.io/superf4/
(Ctrl+Alt+F4, alebo Win+F4 a kurzorom označiť okno na ukončenie)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny