Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem avi /Kodek: XviD

ahojky vysvětlí mi někdo co vlastně zanamená když má soubor příponu AVI a zda to znamená že potřebuji pro přehrání kodek XviD? Někdy se mi stane že stáhnu nějaký filmek z příponou AVI ale můj stolní přehrávač to nepřehraje. Co s tím? kodek XviD má měl by přehrát tohle všechno: Přehrává DVD, DivX, XviD, DVD±R/RW, CD, CD-R/RW, MP3, WMA, VCD, foto, Dolby Digital na výstupu, české titulky DivX, výstupy: Scart, komponentní video, S-video, výstup 5+1 audio, USB vstup a čtečka karet, ale neumím se poprat s tím AVi pomoc prosím. Děkuji. Již jsem zkoušela převádět do DVD ale vždy se vyskytl problém např. Obraz šel zvuk ne

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Představ si, že AVI je taková popelnice, do které se dávají obrázky a zvuk a ostatní. Této popelnici… poslední
kmochna 11.11.2008 17:45
kmochna

Představ si, že AVI je taková popelnice, do které se dávají obrázky a zvuk a ostatní. Této popelnici se říká kontejner.

Každý kontejner má své schopnosti. AVI například umožňuje do sebe dát 1x video, 2x audio.
------
XVID/DIVX na přehrávači je marketingový kec. Oboje je "program", který kódoval video podle určité normy. Norma pro tyto videa je MPEG-4 Part 2 a ten se dělí na: MPEG-4 SP nebo novější MPEG-4 ASP.
Novější norma (ASP= Advanced Simple Profile)obsahuje fičurky, se kterými se nemusí umět poprat každý (momentálně bych řekl žádný)přehrávač. Je třeba vyzkoušet, které rozšíření zvládne a které ne. Nebo můžeš použít "staré DIVX/XVID" = MPEG-4 SP , to je video, které by mělo zvládnout každé "DIVX" zařízení.

Více si o tom pročti zde: http://www.digilidi.cz/avi-na-dvd-prehravacich-aneb -proc-nektere-hraje-a-jine-ne

Pro převod můžeš použít AviDemux (v češtině), kde když nastavíš toto, tak by to měl vzít každý přehrávač (sice se tím můžeš ochudit o kvalitu).

[http://img136.imageshack.us/img136/7083/mpeg4spws6. png]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru