Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký fotopapír koupit do inkoustové tiskárny Epson L3560 Ecotank?

Peach snad neni tak špatný. Byl levný a fotky na něm vychází celkem dobře. Teď už delší dobu jsem ho nekupoval, protože jsou v sortimentu jiné (peach už ne).
Ty papíry peach byly pokaždé jiné, někdy zadní strana bez potisku, jindy s nějakým potiskem (třeba fujifilm), lesklá nebo savá prostě taková loterie. Ale přední strana na kterou se tiskne byla vždy bez problémů.
Když došly broskve, tak jsem kupoval colorway ( https://www.mironet.cz/colorway-fotopapir-leskly-230gm2-10x15-500-listu+dp606551/ ) a taky bez problémů. A spousta jiných, co zrovna bylo dostupné.
Vlastně jen se dvěma značkama jsem měl problém. Bohužel si je nepamatuju. Na jedné vycházely barvy dost blbě hlavně tam, kde bylo víc inkoustu (tmavé plochy) asi jakoby se tisklo na obyčejný papír (teda ne až tak, ale byl to ten typ zkreslení). U druhého propadáku se potom odlupovala ta vrstva barvy, takže na fotkách byla sem tam bílá skvrna, což je opravdu rušivé.
Používám teda převážně 10x15. Na A4 tisknu spíš výjimečně. Vždy kupuju co nejlevnější, opravdu nechci dávat za fotku například 7 korun, to můžu donést do fotofastu nebo ke škodovi (fotoškoda dělával kvalitní digifotky na počkání po 7 korunách, ale už je to nějaký rok) nebo do drogerie, kde to na počkání vytisknou bůra za kus v celkem slušné kvalitě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny