Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová GPU a zdroj - obraz bez displeje

Zdravím,

včera jsem si koupil ASUS TUF 7900 GRE + ASUS ROG STRIX 850W AURA EDITION a počítač se napoprvé zapne, ale jakmile ho buď restartuji nebo vypnu, už mi nenaběhne. Neboli se "nastartuje", ale nemám žádný výstupní obraz. GPU nějakým způsobem jede, mění barvy a všechny ventilátory a další věci v case se také zapnou, ale není žádný výstup. Vyzkoušel jsem reset baterie CMOS, výměnu ramek případně spuštění jen s jednou, výměnu a přepastování CPU, ale nic nepomohlo. Pokaždé, když udělám nějakou z těchto věcí, neboli někde něco odpojím zapojím atd. tak se počítač jednou po delším bootu spustí, a pak i po několika pokusech vždy asi naběhne, ale bez video výstupu. Na MB se objevuje červená kontrolka ukazující na "CPU", která tedy svítí při bootu vždy, jen později zhasne.

Dnes ráno jsem také přišel na to, že problém je (pravděpodobně) v GPU. Při použití bez GPU nebo se starým (1660 Super) funguje počítač v pohodě. Používám jediný kabel, který byl dodán s novým PSU, který je schopen GPU provozovat, jedná se o takový divný 16-pinový kabel (PSU) do 2x 8-pin PCIe (GPU). Díval jsem se i na jiné možnosti, ale žádné nemám, protože na ostatních kabelech je napsáno CPU případně jsou jiného druhu.

Porty, které používám na PSU: https://imgur.com/a/GKSDl4u

Mohu také zkusit použít starý 500W PSU a zkusit to rozběhnout bez zátěže, jen abych zjistil, jestli to se starým zdrojem poběží v pohodě?

Ještě jedna divná věc je, že někdy ani nemůžu vypnout PC tlačítkem napájení, protože začne rychle blikat a ve výsledku nic nedělá (musím vypnout PSU, aby se PC vypnul). A taky když ho vypnu, tak mi občas svítí dioda v přední části pc, i když je vypnutý a to nikdy nedělá. Ještě divnější je, že dioda zhasne po vytažení DP kabelu z GPU.

Moc děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny