Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po neúspěšném restartu z bodu obnovení naskočí modrá obrazovka s chybou 0xc000021a

Po aktualizaci Win11 se PC nechoval korektně a tak jsem provedl opravu z bodu obnovení. Ta proběhla neúspěšně a počítač během startu padá do modré smrti - StopCode 0xc000021a.
Po následném restartu se otevře WinRE, avšak ve výběru možností nenabízí tovární nastavení - místo něj je Odinstalovat aktualizace: 1/ Odinstalovat nejnovější aktualizaci pro zvýšení kvality, 2/ Odinstalovat nejnovější aktualizaci funkcí. Ad 1/ - vede k návratu na obrazovku výběr možností; ad 2/ vede k pokusu o odinstalaci s hlášením "Zjistili jsme problém, kvůli kterému nepůjde odinstalovat aktualizaci... Zkuste obnovit tovární nastavení počítače...! Po uzavření dialogu zpět na možnosti.
Možnost Obnovení systému selže s hlášením "Chcete-li provést obnovení systému, je třeba zadat, kterou instalaci systému Win chcete obnovit. Restartujte PC, vyberte OS a potom vyberte nástroj Obnovení systému." Po zavření okna opět návrat na Možnosti.
Spuštění funkce Oprava spouštění systému vede k pokusu o restart PC, jeho přerušení (Oprava spouštění systému nemůže váš počítač opravit) a zase zpět na výběr možností nebo k vypnutí PC.
Příkazový řádek je sice dostupný, ale nedokáže najít disk (Systém nemůže nalézt uvedenou jednotku). Předpokládám, že je nutné zadat systémový disk. Nenajde ale žádný jiný disk.
Výběr Nastavení UEFI restartuje PC do základního startup menu. lze zjistit systémové informace, přes F2 provést diagnostiku (program výrobce PC - HP Victus 15LTG02-0xxx). Interní testy SSD disky vidí vč. systémového, prověří procesor, paměti - vše OK. Systémový disk je typu NVMe, 521GB. Interní testy disku neukazují žádnou chybu.
Výběr Boot Menu nebo BIOS Setup dovolí definovat primární bootovací disk, vč instalačního disku Win11 na flashdisku = Proběhne příprava, zobrazí se okno Instalační program systému Windows. Lze zadat jazyk, vybrat způsob instalace: oprava vede opět na začátek k možnostem odstranění potíží. Po volbě nainstalovat jsou možnosti Upgradovat nebo Vlastní instalace. Při Upgrade se vypíše Zpráva o kompatibilitě: Možnost upgradu není dostupná, pokud spustíte počítač pomocí instalačního média.. Vyjměte médium a restartujte PC. Po normálním spuštění vložte instalační médium a spusťte program.
Po výběru Vlastní instalace Se objeví očekávané průvodní okno KAM CHCETE..., ale nejsou viditelné žádné jednotky, nebyly nalezeny. Příkaz Aktualizovat není účinný, žádný disk nenajde. Příkaz Načíst ovladač chce naistalovat ovladače zařízení, vyžaduje však vložení instalačního média. Vplba Procházet nabízí: ESD-USB (C:) nebo Boot (X:) Použití jakékoliv volby vede k hlášení: "Nepovedlo se najít žádné podepsané ovladače k zařízení. Zkontrolujte, jestli jsou na instalačním médiu..." - což asi nejsou. Atady končím s umem...
Žádám všechny,kdo jsou schopni a ochotni mě navést a vyřešení problému, aby mi laskavě pomohli. Prosím o lopatičtější výklad, případně doporučení, odkazy. IT slang mi celkem uniká. V.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny