Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prvotní nabytí powerbanky

Neřešte to, powerbanka má v sobě elektroniku, která se o to postará. Baterii je celkem jedno jestli se vybíjí z plna nebo jen ze 70 procent (u lion se uvádí, že mezi 30 a 70 procenty někdy 20-80 si nechají líbit skoro všechno (pokud je uchladíte), čehož využívají ta různá turbonabíjení aut). Pokud si to nechá líbit (elektronika to dovolí), můžete ji vybíjet ihned po nabytí (tj. získání, narozdíl od nabití s měkkým i). Kvůli bezpečnosti se lithiové baterky někdy přepravují nabité na 10%, protože při takové úrovni prý už nevybuchují. Po nabytí takové baterky v ní moc energie neni. Ale pokud nabydete baterku, která byla výrobcem plně nabitá, a neležela 5 let ve skladu, tak se dá normálně používat, neni nutné ji hned nabíjet.

Tyhle poučky o paměťových efektech a podobných nesmyslech (něco jako paměťový efekt bylo naposled u NiCd a navíc to prý byla spíš chyba nabíječky (tehdy nabíječky odhadovaly úroveň nabití jen podle velikosti napětí) než baterie) se furt přetiskujou do návodů, i když se od té doby dvakrát nebo třikrát změnila chemie baterií (NiCd, NiMH, Lion, Lipol...).

Něco jiného je dosažení deklarované kapacity, to se uvádí že nastane až po několika nabíjecích cyklech. Někdy jsem měl pocit, že to tak je, jindy mi přišlo, že to je úplně jedno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny