Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s ovladačem displeje

Chtelo by nekoho, kdo zvladne zcela zakladni nasledujici 3 trivalni kroky. Jde opravdu o zcela zakladni a jednoduche veci.

1) Obnoveni BIOS do vychoziho nastaveni, dezaktivace OC (overclock funkci) ktere jsou zpravidla prvními viníky padu a BSOD, RAM na zakladní frekvenci bez XMP/EXPO
2) Kompletni odstraneni predchozich ovladacu GPU kuprikladu za pomoci Display Driver Uninstaller (také znamy pod zkratkou jako DDU). V tomto pripade bych po kompletnim Unistall nechat OS at pouzije nebo stahne jen zakladni OEM, nebo referencni ovladač bez softwerové časti coz je v tvem pripade dulezite tak jako v pripade instalace kompletniho balicku AMD.
https://github.com/Wagnard/display-drivers-uninstaller
3) V pripade ze jde o OC verzi RX550 je zcela mozné ze nestabilita pochazi take z OC, proto bych zkusil stahnout zakladní takty hlavne VRAM alespon o 10% jestli dojde ke zmene.

Urcite by nebylo na skodu, kdyby povolana osoba umela i zakladni veci jako spustit MEMTEST.
PS: Co se tyce Logu; IMHO nema cenu nahlizet na "systemovy log" ze ktereho nic nevyctes, to radeji nahledni na "hardware log" ktery nas zajima, otevri :
[spravce zarizeni] -> [GPU] -> [RX550] -> [vlastnosti] -> a prilozit screen obrazovky z policka [EVENTS], coz vypade nejak nasledovne :
[54082c81-653e-4671-9ec9-9721cfacfa4f]
(ilustracni obrazek)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny