Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Acer Swift 3 po nepoužívání pomalý

acer swift: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-8130U+%40+2.20GHz&id=3225 , 4gb ram, místo ssd to má smutně proslulou "cache" intel optane.
oddělat spodní kryt a pokud půjdou pouhé 4gb ram rozšířit na 8gb, má trochu smysl se tím zabývat, jinak vyhodit.

ideapad 3: https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+Silver+3050U&id=3720 , ještě slabší procesor, o něco lepší grafika, ssd disk

dokumenty přece nejsou součástí systému, musíš je umět vykopírovat ven na externí disk (je to samozřejmost, ale minule to kolegyně dělala v průzkumníku ... a dodnes neví, kde ty data skončily)
u aceru bych rovnou mechanický disk 1tb vytáhnul ven, koupil k němu obal/redukci usb3-sata a měl z něj externí disk. pak dokoupit kromě správné ram i normální ssd.

jedna možná příčina pomalosti: nemá to po těch letech mrtvou cmos baterku? ukazuje to správný rok? při nesmyslném letopočtu se windows extrémně zpomalí. taky start po zapnutí trvá déle o nutnou detekci hw.

jestli do těch slabých krámů někoho napadlo doinstalovat vlastní antivir, tak ho zase vykopejte ven.

edit:
oba jsou to zoufalé krámy, jen na nenáročnou kancelář. (tomu aceru zásadně chybí ram a má nevhodný hdd)
u aceru je po výměně hdd možná nová instalace systému, ideapadu teoreticky stačí "deratizace". ale já bych se i u něj podíval na netu po "lite" verzi w10, bude spíš v angličtině.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny