Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem co je toto za problém v linuxu

AI říká:

Z výpisu jádra Linuxu, který jste poskytl, vyplývá, že při poklesu napětí napájení počítače dochází k odpojení USB zařízení a zároveň k dalším chybám. Rozbor těchto chyb může poskytnout následující vysvětlení:

1. **Odpojení USB zařízení:**
- Zprávy jako „USB disconnect, device number ...“ indikují, že USB zařízení jsou odpojena. To pravděpodobně souvisí s poklesem napětí, což může způsobit, že některá zařízení nejsou schopna udržet stabilní připojení.

2. **Prefetch abort a dcache parity error:**
- Chyby jako „Unhandled prefetch abort“ a „dcache parity error“ naznačují, že došlo k problému na úrovni procesoru nebo paměti cache. „Prefetch abort“ obvykle znamená, že procesor narazil na problém při pokusu o předběžné načítání instrukce nebo dat. „Dcache parity error“ signalizuje chybu v datové cache, což je vzácná a potenciálně závažná chyba, která může vést k nestabilitě systému.

3. **„Unknown main item tag“ ve spojení s HID zařízeními:**
- HID (Human Interface Device) je protokol, který se používá například pro klávesnice a myši. Zpráva „unknown main item tag“ obvykle signalizuje problém s interpretací dat přicházejících z HID zařízení. To může být způsobeno neúplným nebo poškozeným přenosem dat, což by mohlo být výsledkem nedostatečného napájení.

**Shrnutí:**
Pokles napětí způsobil nestabilitu v napájení, což vedlo nejen k odpojení USB zařízení, ale také k vážnějším problémům na úrovni procesoru nebo paměti, což může vést k chybám a nestabilitě systému. Doporučoval bych zkontrolovat napájení vašeho počítače (např. zdroj napájení, kabeláž) a případně jej vyměnit, aby se zabránilo dalším chybám nebo potenciálnímu poškození hardware.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny