Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pc sa zasekne pri zapnutí (ostane načítavanie základnej dosky)

po uložení a reštartovaní sa pc načítal po výstrahu windows repair. Zvolil som možnosť reštartovať a pc sa opäť zasekne pri načítavanii.

Jestli se to začalo projevovat az po tom, co jsi obnovil BIOS, bych s pravdepodobnosti řekl ze jde o špatné nastavení BOOT. Jestli mas ted nastaveno UEFI, tvuj systémovy HDD je GPT nebo MBR ?

Mužeš zkusit Windows po tom co "oprava" nic neopravila otevřit a zvolit bod obnovy k navratu na datum/dobu kdy PC žadné problémy neprokazovali.

- Systémovy status a dignastika pro LOG/Events do kterého zde uzivatelé často doporučují nahlednout jelikoz muze zobrazit zajimavé informace bych ti doporučil radeji pouzít rovnou nasledujici postup ktery je mnohem srozumitelnější díky rozdelenym kategoriím včetně upozornění na nalezené problémy:

perfmon /report

[6d4e1633-1953-43ed-b581-262c63c75fe4]

- Po ukončení diagnostiky by jsi mel videt ke kterym chybam došlo :
[98953-perfmonitor-jpg]
.. poprípade jde-li o poskození systémovych souboru etc, bys mohl rovnou pouzít SFCexe :

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

- Při detekci prvotních HW problemu, jde k obdobnému vysledku dojít i jinym zpusobem ktery jsem zpravidla používal (alespon než se začali veci misto opravy vyhazovat se takle v zakladni SW diagnostice servisech postupovalo) přes DDIAG, otevri Powershell (pravy klik na policko start → otevřít terminal jako spravce) a vlož nasledujíci příkaz (stačí okopírovat a vlozit prímo do terminalu + enter):

msdt.exe -id DeviceDiagnostic

[98951-hw-detekce-a-oprava-png]

- Hlavne v uvodnim okne viz obrazek klikni na poličko [ADVANCED] a oznac "při kontrole automaticky opravit" - Apply Repairs Automaticailly.

- Pak klikni na [NEXT] a nech to makat. Behem diag ti budou poskytnuty možné volby oprav, stací jen číst co je na obrazovce.
(msdt jde pustit rovnou z přikazoveho radku "WIN+R" a vlozit msdt.exe, ale jelikož jde o support (vyhrazen pro servisni techniky) požadoval by po tobe passkey provider).

- Na konci procesu, se otevře Trubleshoting Raport kde najdeš všechny nalezené/opravé problemy v přehlednych kategoriich.
Pro zobrazeni detailnich informaci stači jen kliknout na adekvatní "Detection/Hardware/Error/** details" poličko.

[98952-report-png]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny