Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HHD disk nejspíš poškozen

především: pokud na podezřelý disk pustíš jakýkoli benchmark, tak se může stát, že obsah toho disku vidíš naposled - zřejmě tedy považuješ svoje data za bezcenná.
1) rychlost toho disku je extrémně nízká - možná vadný datový kabel nebo napájecí konektor nebo sata port v desce - všechny vyměnit / zapojit jinde.
hd tune máš starou verzi, asi proto ta nesmyslná "mbr" kapacita.

2) výpis crystaldiskinfo dělám vždy, většinou o disku něco řekne. ale taky už jsem zažil extrémně pomalý disk, kde taky hlásil, že je vše ok.
smart je u tebe záložka health, ale to zobrazení nestojí za nic, proto mám radši cdi.

3) windowsí test disku je asi jedinou kontrolou, která má smysl - ale u umírajícího disku je riskantní, i ta může být poslední. když výpis smart vypadá dobře, tak to risknu.
píšeš že máš zálohu, tak po výměně všeho v (1) bych ji nechal běžet: a) bez kontroly povrchu, kdyby šlo jen o záchranu dat, b) s kontrolou povrchu v případě, že má odhalit vady a označit vadné bloky, kdybych chtěl disk ještě použít nebo reklamovat.
příliš velké množství chyb je jednoznačně vyhazov.

ty testy bych radši dělal v jiném volném pc (hdd zapojený jako d:), ať vyloučím kromě chyb v (1) i další problémy se základní deskou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny