Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno když vypnu Pc tak mě stále svítí myš de do ní proud

Ty jsi moc nehledal, že? Takovýhle dotaz je tady dost často: Byly doby, kdy to bylo obden, teď už je to lepší.
Tak tedy: Nesouvisí to ani se značkou myši, ani s operačním systémem. Je to záležitost desky. Někdy je na to na desce jumper, někdy to jde nastavit v BIOSu (zákazem zapnutí od klávesnice, síťové karty a podobně) a často to prostě vypnout nejde, protože se na to programátoři BIOSu jednoduše vykašlali.
A protože si stěžuješ na tu svítící myšku, tak z toho bystře usuzuji, že patříš o oné (hloupější) části PC komunity, která neodpojuje počítač od sítě a koleduje si o průšvih, semo tamo korunovaným hořícím počítačem, který zahořel právě proto, že zdroj byl dlouhodobě ponecháván pod napětím a bez točícího se ventilátoru.
Ale teď vážně (ty řeči o hlupácích neber zase tak vážně, měl to být vtip): Ony totiž mnohé zdroje skutečně nesnášejí dlouhodobé stání pod napětím, bez odvětrávání a poškozují se tím (a skutečně občas zahoří). Proto ti doporučuji pořídit si prodlužovačku s vypínačem (a třebas i s přepěťovou ochranou, ta rozhodně neuškodí) a celou sestavu, t.j. PC, monitor, reproduktory (ty obzvláště), případnou tiskárnu a podobně zapojit na tu prodlužovačku a po skončení práce jedním cvaknutím odpojit od sítě. Potom tě ani nebude trápit nějaká svítící myš - zhasne totiž.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny