Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou venkovní LTE anténu?

adsl je na vesnici/v lese na nic. blíž k ústřednám je už snad 20 let vdsl. čili tam kde je adsl dávají brtníci dobrou noc.
žiju v tom, že lte má signál skoro všude, ale v konkrétní díře to může být jinak, můžeš mobilem ověřit.

lte data jsou operátory považovány za luxus, nic pro důchodce. respektive na běžné webiky a s blokováním reklam se to dá. ale jestli seniorka plánuje vícehodinové sledování receptů na yt, nebo pirátské vysílání šlágru na netu, pozná zač jsou babišovy ceny, kterými běžní spotřebitelé dotují operátorům firemní nabídky.
(nedávno tu bystrý jinoch psal, že spotřebuje měsíčně 26gb dat, tak aby ušetřil si koupil 10gb kartu. pak žasnul, že mu to nestačilo)

cena lte routeru strong za 1200,- je proti tomu nic, ostatně si můžeš zahrát na ježíška, ať se prarodič nestresuje. jenže měsíční výpalné 500,- už pro něj není taková sranda.
těch pokojových modelů je víc, předpokládám že lte anténa je interní a ty co jsou ven vidět jsou klasické wifi.
https://www.datart.cz/router-strong-4g-lte-350-4grouter350-bily.html
https://www.tsbohemia.cz/strong-4g-lte-router-350_d517023
https://www.datart.cz/strong-4g-lte-router-300m-wi-fi-standard-802-11-b-g-n-300-mbit-s-2-4ghz-1x-lan-usb-sim-slot-2-odnimatelne-anteny-4grouter300m.html

můj příklad: na čtení webů ve vaně a u oběda, maily, jízdní řády a sledování poradny z hospody mi 1gb měsíčně stačí. ale není v tom žádné video nebo stahování z netu, na to mám domácí i firemní připojení.

čili rozepsal jsem se pěkně, ale podle mě nebude lte cenové únosné.
proto lidi v podobných lokalitách řeší: "hen známý má internet, dám si wifi anténu na půl kilometru a připojím se na něj"
čili jde o to, co je v daném místě možné.

no a značka tenda? kopírují druhé, krámy jim samy chcípají - jako od intelu nebo z vietnamské tržnice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny