Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cartridge originál vs alternatíva

Zdar,chcem sa spýtať tých, ktorý majú osobnú skúsenosť ,chcem si kúpiť laserovú tlačiareň,lebo s tými atramentovými to bol niekedy boj. Zaujíma ma či je veľký rozdiel v alternatívnych cartridge,pretože originály sú cenovo fakt extrém,mám vyhliadnutú túto: https://lnk.sk/hvxg , vďaka.

Předmět Autor Datum
Když koupíš alternativní toner od spolehlivého výrobce, problém nebude. Ale samozřejmě riziko ponese…
host 18.10.2024 13:13
host
Ja sa pýtam na rozdiel v tlači je to pri náhradných viditeľné?
Iggi 18.10.2024 13:15
Iggi
Opakuji ještě jednou - když je kvalitní výrobce, žádný rozdíl nepoznáš.
host 18.10.2024 13:23
host
dík za odpoveď
Iggi 18.10.2024 18:47
Iggi
Ked chces mat opicu, musis mat aj na banany. Fakt potrebujes farebny laser? Brother patri este medzi…
jjj 18.10.2024 17:09
jjj
No vzhľadom na moje skúsenosti z atramentom canon a sústavnými problémami z hlavou už do atramentu í…
Iggi 18.10.2024 18:58
Iggi
Originaly su drahsie vzdy a vsade. Laser zase nieje tak vhodny na tlac obrazkov, skor na kancelarsku…
jjj 18.10.2024 20:01
jjj
Mám laserovou tiskárnu, už jsem koupil postupně několik náhradních cartridge a naprosto bez problémů…
gilhad 18.10.2024 22:21
gilhad
Vďaka za odpoveď a čo hovoríš na tú čo som vybral na youtube je veľmi dobre hodnotená,ako som vyššie…
Iggi 18.10.2024 23:06
Iggi
Já mám černobílou a na texty mi bohatě stačí, tu tvojí neznám, tak ti těžko můžu říct víc než ty odk…
gilhad 19.10.2024 15:59
gilhad
na "kvalitnu tlac dokumentov a textu" ti postaci akakolvek laserovka
jjj 19.10.2024 17:39
jjj
Já mám různé zkušenosti (různé laserovky od HP). Zkusil jsem několikrát alternativní tonery, 2x to s…
L-Core 19.10.2024 18:25
L-Core
Mám zkušenosti jak inkoustovkami, tak i s laserovkami, kde u inkoustovek hodně záleží na dodavateli,…
jege 21.10.2024 15:23
jege
No sú firmy,ktoré ti garantujú to ,že ak sa ti poškodí tlačiareň,alebo toner tak ti to preplatia.Jej…
Iggi 21.10.2024 21:25
Iggi
To "garantuje" většina firem, ale dokázat jím, že tiskárnu poškodila právě jejích kazeta je praktick… poslední
jege 21.10.2024 22:18
jege

Ked chces mat opicu, musis mat aj na banany. Fakt potrebujes farebny laser? Brother patri este medzi vyrobcov s tym lacnejsim spotrebakom.
Vacsinou rozdiel nepoznas. V zavislosti od vyrobcu, neoriginaly maju vo zvyku sa pomaly vysypat, takze casom tlaciaren zababru. Mozu sposobovat smuhy, nekvalitnu tlac. Po tom co takto "usetris" na neoriginaloch, tie peniaze vrazis do opravy/cistenia tlaciarne. Vo vysledku neusetris nic.

No vzhľadom na moje skúsenosti z atramentom canon a sústavnými problémami z hlavou už do atramentu ísť nechcem. Nepotrebujem tlač na fotky,ale na dokumenty pritom na kvalitu si potrpím aj tu.Ide mi o kvalitný skener a výborné rozlíšenie tlače.Pozeral som tie tankové,ale recenzie ma odstrašili tak preto moja otázka ohľadom náhradných tonerov,lebo originály sú cenovo extrèm.

Originaly su drahsie vzdy a vsade. Laser zase nieje tak vhodny na tlac obrazkov, skor na kancelarsku grafiku. Na pouzitie nejakych fotopapierov zabudni. Sice existuju aj pre laserovky ale...je to uplne okrajovy trh. Tak aby si nebol prekvapeny. Ak nepotrebujes farebnu tlac, kupou CB multif. zariadenia dost usetris.

Já mám různé zkušenosti (různé laserovky od HP). Zkusil jsem několikrát alternativní tonery, 2x to stálo za prd, zdaleka nevydržely tak dlouho, jako originály, časem špinily papír. Jindy to bylo OK. Abych se kolem toho nemusel vztekat, začal jsem kupovat pouze originály.

Při mém nastavení rozsáhlých tisků (malý font, šetřící režim) velkým tonerem natočím 30 i více tisíc stránek, HP LJ P3005d nebo 3015.

Mám zkušenosti jak inkoustovkami, tak i s laserovkami, kde u inkoustovek hodně záleží na dodavateli, někteří OK, jiní moc ne, ale snad nikdy nebyly takové problémy, jak s cartridge do laserověk. Kdysi jsem do laserových HP dával Xerox náhrady, které byly jen o trochu levnější, ale zato prakticky se stejnou kvalitou, když do mého typu přestal Xerox vyrábět alternativní cartridge, tak jsem vyzkoušel hromadu jiných značek, ale všechno to mazalo, špinilo, sypalo se, takže do laserových tiskáren jedině originál.

Momentálně mám tankovou inkoustovku jak na doma, tak v práci, ani s jednou nejsem 100% spokojen, ale kvalita tisku a cena spotřebního materiálu jsou u obou vynikající, snad jenom fotky na fotopapír nejsou úplně ideální, anebo jsem to ještě nevychytal, jelikož na to nemám čas.

Možná bych ještě uživil levnou ČB laserovku na štítky na balíky, jelikož u inkoustu mám celkem strach, že se text na štítku od vody rozpije, ale zatím jsem s tím problém neměl, možná i proto, že Epson má černou pigmentovou.

To "garantuje" většina firem, ale dokázat jím, že tiskárnu poškodila právě jejích kazeta je prakticky nereálné. A reklamovat vadnou kazetu a být pár dní bez možnosti tisku je také pro většinu menších firem s jedinou tiskárnou nereálné, takže se většina lidí se na to vykašle a zbytečně neriskuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru