Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po nasdílení složky není vše přístupné

u těch sdílených složek co ti nejdou přečíst - zkontroloval jsi práva?
podle toho když vidíš kartu "zabezpečení" předpokládám že máš xp profi, aspoň na tom jednom pc. jen mi těch kombinací userů s různými právy připadá zvrhle moc.

teď jsem se díval u sebe na xp profi a trochu zírám, že mám u sdíleného disku "pouze" uživatele everyone, a úplné řízení. je ovšem pravda, že svinstvo jako zjednodušené sdílení nepoužívám, a přes síť sem lezu pod adminským heslem. pokud bych přidával přístup pro neadmina, byl by to jen vybraný adresář s filmy s nějakým síťovým názvem, a přidal bych vytvořeného (omezeného) uživatele s heslem, je na zvážení zda mu nechat právo zápisu nebo jen čtení. a pak se ten člověk přes síť přihlašuje tímto účtem.

u xp home (a u zjednodušeného sdílení) nejde normálně řídit přístup ke sdílenému disku, může tam každý kdo ho vidí. pro cizí lidi v síti můžeš nanejvýš omezit viditelnost koncovkou (filmy$), a ve vlastnostnech sdílení se dá zakázat zápis.

u tebe je v upřesnit vlastnictví neskutečný bordel, jeden uživatel víckrát na stejnou věc, přítom se míchají zákazy které mají přednost před povolením, taky se tam zároveň mícháš jako uživatel a pak jako člen skupiny administrators, nediv se že je to nefunkční zmetek.
a komentovat sebevražedné sdílení systémového c:\ (máš snad filmy přímo v rootu?), na to nemám žaludek.

vyper odtamtud práva nesmyslných uživatelů které se stejně dublují s users a administrators, nech jen skupiny které tam daly windows.
pro sdílení filmů si vyber konkrétní adresář (chceš-li, složku), tomu povol sdílení ±zápis.
jestli trváš na používání zjednodušeného sdílení, univerzální sdílecí účet tam ani nemusíš doplňovat protože to pustí každého. otázkou je, zda je opravdu zapnuté, já tipuju že ne.

jen nakonec: i home se dokáže přimapovat na xp profi, kde je zakázáno zjednodušené sdílení. musí však použít pro připojení disku jméno a heslo vzdáleného "profi" uživatele. jak jsem psal výš, profi tomuto vybranému uživateli může omezit práva (ostatně se o to pokouší i ty tvé obrázky, ale s výsledkem že mišmaš nefunguje).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny