Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DVB-T nebo radši DVB-S ?

Snad to není moc offtopic, možná to spíš patří do "kutilské poradny"...

Trošku jsem si myslel, že až se rozjede slavné české polopokus digitální pozemní vysílání, tak že se do těch multiplexů vejdou i nějaké frree zahr, např. CNN, BBC, TF1, něco německy a taky rusky. Aby si třeba občané tohoto státu mohli v rámci jejich stávající antény a nového "setboxu" nechat vymývat mozky v cizích řečech..

Ale nestalo se. Myslíte že se někdy brzo dočkáme ? Nebo to budou pořád vyplňovat vatou typu .... a další (nechci jmenovat a koneckonců každému se líbí něco jiného).

Asi se nedočkáme.
A poněvadž mi sebrali ČT2, tak než koupím nějaký settopbox, tak se chci zamyslet nad další variantou řešení tohohle problému - a tak se teda začínám poohlížet ze zcela začátečnického hlediska po DVB-S.

Máte někdo nějaký názor na třeba:


Na první pohled se mi to zdá vyhovující - na jednu parabolu Astra 3A a Astra 1(příjem "českého spektra" + hafly volných zahr), jenom nedokážu odhadnout, zdali to není 100 let za opicema.
Třeba mě u toho přijímače trochu zaráží to MPEG2, přece u "u nás nového" DVB-T se mluví o brzkém přechodu(2 roky?) na MPEG4, a Astra si vesele jede v MPEG2 - jak dlouho asi ještě?
Dále se mi zdá velká ta parabola 80cm, u nás v ulici vidím i 40cm(pravda od UPC, a kdovíjakou družici to chytá). Je mi sice jasné, že čím větší parabola, tím silnější signál, ale zase mít takovou krávu pořád na fasádě mě taky moc neláká.
Díky za Vaše názory!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny