Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení drátků při krimpování neznámého UTP kabelu

Aha, tudy na to. Tak tedy, chyba je mezi klávesnicí a židlí (tvou), někde ve výšce horního okraje monitoru - prostě, máš v tom bordel.
Křížený nekřížený kabel je blbost (něco jako těhotná netěhotná žena).
Přímý kabel má pouze jediné provedení, totiž to 1:1, kdy na obou koncích jsou konektory zapojey stejně. Všechny ostatní jsou křížené. Pouze ti uniklo, že existují kabely cat. 5e a nižší a potom kabely cat. 6 a vyšší.
Kabely do kategorie 5e využívají na počítačový přenos pouze 2 páry ze 4, zbylé dva páry mohou být použity pro telefon. Proto také uprostřed konektoru je zapojen modrý pár, kterého se křížení podle cat. 5 nedotkne a který, při zběžném pohledu tak trochu podivně, obklopuje rudý pár. To je právě proto, aby se při křížení nenarušil případný přenos telefonního signálu.
Kabely od cat. 6 potom používají pro počítačový přenos všechny 4 páry a pokud se vytváří křížený kabel, tak je nutno překřížit všechny 4 páry.
Tebe zajímá pouze gigabit. Kdyby jsi někde použil kabel křížený podle kategorie 5 (tedy ten tvůj slavný křížený nekřížený kabel), tak by se automaticky snížila rychlost na 100Mb a jelo by se podle cat. 5. Fungovalo by to, ale pomaleji. Musel by jsi použít kabel křížený podle cat. 6. Protože ale gigabitové vstupy jsou vesměs vybaveny funkcí auto MDI/MDI-X, lze také všude použít přímé kabely a všechno pojede tak, jak má.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny