Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s Ubuntu na klíčence

Nainstaloval jsem si na USB Flashdisk Ubuntu 8.10 a k němu řadu programů a tiskáren, což je pro laika zejména v případě tiskáren práce pro vraha. Vyzkoušel jsem jej asi na třech počítačích a všude jsem z něj standardně nabootoval do grafického režimu a mohl na něm pracovat (včetně win-aplikací ve Wine).

Dnes jsem si stáhl z netu všechny aktualizace a nastavil české prostředí a českou klávesnici. Když jsem následně rebootoval, dostal jsem se jenom do textového režimu a do grafického se nepropracuji ani na opakovaný příkaz "startx".

Předpokládám, že ten USB-FD má dvě partitions a že se ve Windows ke konfiguračním souborům stejně nedostanu a i kdybych to zkusil v Linuxu nabootovaném z CD, tak s ohledem na mé znalosti a zkušenosti s posledně zmíněným operačním systémem by byl efekt nulový.

Proto se táži, zda je nějaká možnost to dostat zpět do původního stavu, či zda musím celý USB-FDD znovu přeinstalovat. Předesílám, že do druhé varianty se mi moc nechce; bylo na tom dost uděláno dost práce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nonot a Spider díky, ale už je vymalováno. Při dalším bootování se začaly projevovat chyby disku (I/… poslední
Paullus 02.12.2008 23:26
Paullus

Nonot a Spider díky, ale už je vymalováno. Při dalším bootování se začaly projevovat chyby disku (I/O error), takže jsem musel přeinstalovat.

Ale vaše rady určitě využiji, přepokládám, že se to při příští instalaci (včetně počeštění a aktualizací) bude chovat stejně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru