Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Canon EOS 40D - nazor?

Dobrý den, měla bych dotaz k fotoaparátu CANON EOS 40D. Přemýšlím, že bych si ho koupila. Ale nevím zda bude vyhovovat pro mé fotografické potřeby. Převážně fotím lidské portréty,děti,svatby,akty,atd. Chci se zeptat zda nemá někdo zkušenosti s tímto fotoaparátem,případně co by doporučil. A ještě s tím souvisí nákup objektivu. Vybrala jsem EF-S 18-55 a EF-S 55-250. Díky za názor

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak již psali kolegové přede mnou, oba objektivy jsou setové... Možná by pro začátek byl lepší místo…
Dale Cooper 07.12.2008 21:38
Dale Cooper
prosím o názor na objektiv canon ET-S 17-55...předem děkuji
traudy 07.12.2008 21:43
traudy
Ten objektiv nekupuj. Za prvni je pomerne hodne drahy(vsiml jsem si, ze chces setrit), za druhy je t…
Radek 08.12.2008 10:18
Radek
Smůlu s FF má i s tím seťákem... Ono moc na výběr není, obzvláště chce-li fakt šetřit. Pak tedy jedi…
Dale Cooper 08.12.2008 14:45
Dale Cooper
Setak je ale za par korun a navic ho nemusi kupovat aby usetrila a muze koupit jen telo. Je rozdil d…
Radek 08.12.2008 18:25
Radek
Mas vicemene pravdu, ovsem to co ma sklo za sebou poznas vetsinou az pozde... Ohledne nakupu starych…
Dale Cooper 08.12.2008 18:46
Dale Cooper
U L to neni pravda. Tam se nema co pokazit(pokud nekupujes sklo s IS)-je sice par smejdu, co se ti s…
Radek 08.12.2008 18:56
Radek
To s tim Nikonem bylo takove male poznamenani na zaver ;-) Ja bych si na C taky asi nezvykl, leta zv…
Dale Cooper 08.12.2008 19:22
Dale Cooper
Jo to sezene, ale tak nejak bych rekl, ze na to nebude mit penize, podle toho jak se ptala a taky po…
Radek 08.12.2008 19:32
Radek
Právě, za jedno na výměně výbavy vždy tratíš a za druhé to má málokdy reálný smysl... Já ještě občas…
Dale Cooper 08.12.2008 20:25
Dale Cooper
Tela nejsou stejny, Jsou tam rozdily jako krava. Napriklad u C mezi radou 1 a jakymkoli zbytkem. No…
Radek 08.12.2008 20:41
Radek
No jasně, řada jedna je top model, stejně jako je nesmysl srovnávat D3(X) a třeba D90... Jinak měněn…
Dale Cooper 08.12.2008 20:51
Dale Cooper
No jo, jenze driv nebyl takovy vyvoj jaky je ted. Ted je vsechno mnohem rychlejsi. Za pul roku se ne…
Radek 08.12.2008 21:01
Radek
Ale je to marketing, je... Pravdou je že vývoj jde rychle kupředu, ovšem musí se to taky umět prodat…
Dale Cooper 08.12.2008 21:19
Dale Cooper
Driv jsem to nesledoval, tak nevim co si pekli dohromady. Ale ted to jen marketing neni, u nekterych… poslední
Radek 08.12.2008 21:29
Radek

Jak již psali kolegové přede mnou, oba objektivy jsou setové... Možná by pro začátek byl lepší místo seťáku objektiv jiný, a to třeba tento: http://www.megapixel.cz/sigma-17-70-2-8-4-5-dc-macr o (je světelnější a zejména bytelnější než onen seťák) nebo je-li možno investovat více tak http://www.megapixel.cz/canon-ef-s-17-85mm-f-4-5-6- usm-is jehož výhodou je stabilizátor. Požadujete-li ještě teleobjektiv, doporučuji bazar, třeba zde: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?badt=1&bmid=1 &btid=23&dsw=&q=&uid=0 zde seženete mnoho a mnoho a levněji. Netřeba se příliš obávat nakoupit starší zboží, pokud se někdo k objektivům nechová jako dobytek tak nelze "šlápnout vedle", mnohdy je zde nabízené zboží ještě se zárukou.

Ten objektiv nekupuj. Za prvni je pomerne hodne drahy(vsiml jsem si, ze chces setrit), za druhy je to plastak(nevhodna konstrukce), za treti se da nasadit jen na telo s cropem a kdybys nekdy chtela prejit na FF, tak mas smulu a budes kupovat novy objektiv. Fotky z nej jdou dost dobre, ale to je jedine plus. Daji se najit vhodnejsi objektivy. V objektivech moc kompromisu neni.

Smůlu s FF má i s tím seťákem... Ono moc na výběr není, obzvláště chce-li fakt šetřit. Pak tedy jedině 16-35 1:2,8 L nebo 17-40 1:4 L; objektivy L jdou i na FF, ale cenově jsou někde úplně jinde. Leda - nákup z druhé ruky, ovšem u profi techniky (což L bezesporu jsou) bych se toho obával mnohem více. Mívá to toho za sebou fakt hodně...

Setak je ale za par korun a navic ho nemusi kupovat aby usetrila a muze koupit jen telo. Je rozdil dat za setak cca 1000kc a pak pri pripadnem prechodu na FF ho zahodit a nebo utratit pres 20000 za plastovyho smejda, kteryho by se pak hodne tezko zbavovala. Pokud to s focenim mysli trosku vazne, nezbyva nic jiny, nez koupit L. L skla se bez problemu daji koupit z druhe ruky a neni pravidlo, ze toho za sebou maji hodne. Pokud to nekoupi z vyprodeje od nejake agentury(ti jedini se k tomu chovaji jako hovada, protoze to neni jejich), tak se k tomu temer kazdy chova jako k drahemu mazlovi a stara se o to. No a pri zivotnosti a odolnosti L skel, neni problem koupit 10 i vic let stare sklo ve vynikajicim stavu. Na skle se nema co posrat. Je mu jedno, kolik fotek vyfotilo telo. Staci si pri koupi zkontrolovat AF, kontakty a skla a da se klidne koupit i pres 10 let stara vec. Neni to plastovej sunt, kterej je drahej a nic to nevydrzi. A jen pro zajimavost, kdybych te vzal jakymkoli mym elkem vetsim jak 200mm pres hlavu, tak ver tomu, ze to nerozchodis a na sklu maximalne rozhodim AF.

Mas vicemene pravdu, ovsem to co ma sklo za sebou poznas vetsinou az pozde... Ohledne nakupu starych veci - me to povidej, za tech deset let co fotim jsem nemel jedinou vec novou. Dvacet let stare telo, no problem; dvacet let stara skla, taktez nebyl problem. Znam ale par lidi od kterych bych si nekoupil ani filtr, a to je technika jejich. Chovaji se k tomu jak hovada, "vzdyt to musi neco vydrzet" a tak. Takze bez krytek do brasny, otirani predni cocky rukavem a podobne...
Taky ma dalsi moznost, a to koupit vybaveni Nikon :-p Treba sklo 16-85 VR je komplet kovove a da se sehnat za 10-12k.

U L to neni pravda. Tam se nema co pokazit(pokud nekupujes sklo s IS)-je sice par smejdu, co se ti snazi prodat polofunkcni sklo, ale kdyz to prohlidnes, tak nebyva problem. Pokud to vse funguje pri koupi, tak nemas problem. Je strasne mala sance, ze sklo napriklad 10let jede a ty ho pak koupis a do pul roku prestane fungovat. Ja mam novy skoro vse, ale mam i jedno sklo cca 15let stare a je jako nove. Nema to nikde ani skrabanec. Sklo neotiram rukavem, ale i kdyz to udelas a nemas v nem primo zip, tak tomu sklu nic neudelas, je to tak tvrde sklo, ze si to ani neumis predstavit. Kamosovi to padlo na zmrzlem poli sklem na hlinu(prumer cca 100mm) a neni tam ani skrabanecek. Je to uplne neco jiny, nez skla na objektivech za par kacek(tim myslim i pres 10tisic).
Nikon podle myho nema smysl, ma min skel a jsou drazsi nez u C. To je stara znama vec, i kdyz ma treba ted papirove lepsi tela. Ale kdyz uz je asi zvykla na C, tak nema smysl, aby se zase ucila neco jiny, ale problem to pro ni asi nebude. 17-40/f4 L od Canonu se da starsi sehnat kolem 10t. a udela s nim tolik parady, ze se ji o tom doted ani nezdalo.

To s tim Nikonem bylo takove male poznamenani na zaver ;-) Ja bych si na C taky asi nezvykl, leta zvyku delaji sve. Hlavne nemam duvod, mam odzkousenou techniku na kterou jsem zvykly.
To starsi sklo sezene, ponevadz existuje spousta lidi kteri maji techniku "jen aby ji meli protoze je nejnovejsi" a jak je neco noveho tak sup, prodat a koupit nove...

Jo to sezene, ale tak nejak bych rekl, ze na to nebude mit penize, podle toho jak se ptala a taky podle toho, jak setrila hned u uvodniho nakupu. Ja bych si taky nechtel zvykat na neco jiny, treba na N, ale myslim, ze to neni problem. DOkonce jsem o tom chvilku uvazoval, ale na jare se to zase v profi tride otoci a nema smysl pokazde menit vybavu.

Právě, za jedno na výměně výbavy vždy tratíš a za druhé to má málokdy reálný smysl... Já ještě občas fotím na film, takže bych musel měnit nejen digitální (to by nebyl takový problém) ale i filmové tělo. A poněvadž mám pro oboje společné objektivy tak bych musel kupovat i skla pro FF. Nikon nedávno uvedl FF skla (14-24 a 24-70, obojí 1:2,8 a AF-S - ekvivalent USM), jejich ceny jsou ale úplně mimo možnosti normálních smrtelníků... Skočil bych po nich hned, fungovaly by i s mojí letitou F4 i s digitálem.
Jinak IMHO šetřit na skle se moc nevyplácí, objektiv dělá fotku, tělo není prvořadé. Resp. jinak, všechna dnes nabízená těla jsou technologicky na podobné výši (odmyslíme-li video které IMHO nemá co v DSLR co dělat nebo možnost kropení 8 fps), rozdíly až takové nejsou. Ale mezi objektivy bývají dost velké.

Tela nejsou stejny, Jsou tam rozdily jako krava. Napriklad u C mezi radou 1 a jakymkoli zbytkem. No a ted papirove je N lepsi, ale na jare bude novy C a zase se to otoci. Ja mam vsechny objektivy L, nemam nic jine a nikdy jsem nic jine nemel. Nemuzu si na nic stezovat. Pri prechodu zas tolik neprodelas, ja mam vetsinu koupenou ze zahranici a i kdybych to prodal, tak asi jeste vydelam. Ceny tady byly sileny a ted se to trosku srovnalo. Jenze jsou tam jiny problemy, musis si zvykat na neco jiny, to se asi taky da, ale pak budes prihlizet tomu, za za pul roku udela zase neco lepsi C a prechazet zase zpet nema cenu. Uz jsem se jednou rozhodl a necham to tak. To by musel C pohnojit 2 generace po sobe a to se snad nestane. Na video kaslu, na to je kamera.

No jasně, řada jedna je top model, stejně jako je nesmysl srovnávat D3(X) a třeba D90... Jinak měnění výbavy - abych měl to co je teď nejlepší a in (a za půl roku opět komplet upgradoval) je IMHO nesmysl. Cele je to hodně popoháněné marketingem. Kde jsou doby kdy se foťák kupoval na deset a více let...

No jo, jenze driv nebyl takovy vyvoj jaky je ted. Ted je vsechno mnohem rychlejsi. Za pul roku se nevyplaci upgradovat- neni ani na co, ale u rady 1 je doba mezi novinkami cca 1,5-2 roky a upgrade je vetsinou nasnade, meni se to hodne rychle a neni to marketing, protoze vetsinou je rozdil hodne velky.

Ale je to marketing, je... Pravdou je že vývoj jde rychle kupředu, ovšem musí se to taky umět prodat a přesvědčit zákazníky že to či ono mít zkrátka musí.
Mimochodem, zajímavý je "konkurenční" boj mezi Canonem a Nikonem, když obě firmy patří (nebo aspoň patřily) pod jeden koncern. Třeba sled uvádění novinek když se ještě fotilo na filmy hodně napovídal tomu že je to promyšleno setsakra dobře...

Driv jsem to nesledoval, tak nevim co si pekli dohromady. Ale ted to jen marketing neni, u nekterych rad mozna, ale me nejak nezajimaji boje mezi stredni tridou a napriklad treba rozdil mezi 40 a 50d je obrovsky, napriklad prave v pixelech a je to i hodne uzitecne. neni to jen marketing. Je obrovsky rozdil delat vyrez z 10 nebo z 15mega. Napriklad zlepseni AF je meritelne, zvyseni fps taky, zvyseni mpx taky a nemyslim ted ty skoky z 10 na 15 atd. Mam na mysli napriklad rozdil mezi 1D MKII a MKIII. To neni jen reklamni kec pro lidi, rozdil je velky, skoro ve vsem. Stejne tak cekam podobny z MKIII na MKIV, ktery by mohl na jare byt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru