Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr ntb

Rozhoduji se koupit ntb, připadá v úvahu LENOVO THINKPAD R500 ( lenovo-thinkpad-r500-d98953.htm )
a TOSHIBA Satellite Pro A300-1NT ( http://www.alza.cz/toshiba-satellite-pro-a300-1nt-d 102764.htm ). Raději bych asi bral Lenovo, ale nevím jestli jeho grafická karta (ATI Mobility Radeon 3470 128 MB) zvládne sem tam i nějakou tu hru, třeba starší 3d akci, co by prosím tento ntb zvládl za hry?
Toshiba má asi grafickou kartu dobrou, ale nevíte prosím jak je to s kvalitou, spolehlivostí popř servisem ? A ještě jsem se chtěl zeptat, proč se nyní do většiny ntb dávají lesklé displeje, vždyt to jen ruší obraz, děkuji.

Předmět Autor Datum
Podivej se na Lenovo XL500
Jan Fiala 14.12.2008 11:18
Jan Fiala
Raději bych asi bral Lenovo, ale nevím jestli jeho grafická karta (ATI Mobility Radeon 3470 128 MB)…
VN 14.12.2008 11:39
VN
Děkuji, nevíte jak je to s tou Toshibou? abych se nemusel bát nějakých reklamací atp.. poslední
prorock 14.12.2008 12:51
prorock

Raději bych asi bral Lenovo, ale nevím jestli jeho grafická karta (ATI Mobility Radeon 3470 128 MB) zvládne sem tam i nějakou tu hru...

Na nějaké zvláště náročnější hry fakt není, staré zvládne, on primárně na hry není vůbec ideální, navíc při jeho rozlišení WSXGA+ by to bylo s onou grafikou (nižší řada) ještě o kousek horší. Lze samozřejmě nastavit nižší rozlišení a dosáhnout vyššího výkonu ve hře, ale za onu cenu horšího (neostrého) zobrazení. Jinak je to v poměru cena/kvalita do kolem + - 22 000 Kč u notebooků s 15 displayem možná vůbec jedna z nejlepších voleb na vážnější práci (ne na hry).

Tady v testu na svethardware.cz se autor článku marně snaží (viz diskuze) vysvětlit, že R500 vybral do "herního testu" jen proto, aby bylo Lenovo zastoupeno, ač je mu jasné, a sám v textu zdůrazňuje, že skutečně herní není - má jiné určení.

A ještě jsem se chtěl zeptat, proč se nyní do většiny ntb dávají lesklé displeje, vždyt to jen ruší obraz, děkuji.

Lesklé displaye, hmm, často z důvodu nebo snahy, zakrýt horší kvalitu dávaných TN panelů (lesklý povrch umožňuje hlavně živější barvy), které jsou prostě u notebooků z velké většiny mnohem horší, než u novějších stolních (tady myšleno také TN) LCD. Tento trend je velký. Přesto u "business" booků jsou stále dostupné ve velké míře i matné, jako u oné R500. Bohužel i Apple začal řádit s lesklými panely. Sám se lehce přikláním spíše k matnému, ač jsem relativně schopen fungovat případně i s lesklým.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru