Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr ntb

Raději bych asi bral Lenovo, ale nevím jestli jeho grafická karta (ATI Mobility Radeon 3470 128 MB) zvládne sem tam i nějakou tu hru...

Na nějaké zvláště náročnější hry fakt není, staré zvládne, on primárně na hry není vůbec ideální, navíc při jeho rozlišení WSXGA+ by to bylo s onou grafikou (nižší řada) ještě o kousek horší. Lze samozřejmě nastavit nižší rozlišení a dosáhnout vyššího výkonu ve hře, ale za onu cenu horšího (neostrého) zobrazení. Jinak je to v poměru cena/kvalita do kolem + - 22 000 Kč u notebooků s 15 displayem možná vůbec jedna z nejlepších voleb na vážnější práci (ne na hry).

Tady v testu na svethardware.cz se autor článku marně snaží (viz diskuze) vysvětlit, že R500 vybral do "herního testu" jen proto, aby bylo Lenovo zastoupeno, ač je mu jasné, a sám v textu zdůrazňuje, že skutečně herní není - má jiné určení.

A ještě jsem se chtěl zeptat, proč se nyní do většiny ntb dávají lesklé displeje, vždyt to jen ruší obraz, děkuji.

Lesklé displaye, hmm, často z důvodu nebo snahy, zakrýt horší kvalitu dávaných TN panelů (lesklý povrch umožňuje hlavně živější barvy), které jsou prostě u notebooků z velké většiny mnohem horší, než u novějších stolních (tady myšleno také TN) LCD. Tento trend je velký. Přesto u "business" booků jsou stále dostupné ve velké míře i matné, jako u oné R500. Bohužel i Apple začal řádit s lesklými panely. Sám se lehce přikláním spíše k matnému, ač jsem relativně schopen fungovat případně i s lesklým.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny