Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem O2 cdma a IP telefonie, zkušenost

Mám službu O2 Mobil 1024 (nebo nějak podobně), mobilní připojení v datové síti CDMA (450 MHz nosná, dřívější NMT síť). Jako pc mi slouží Mivvy UM 400 (nejstarší verze s frekvencí procesoru 1 GHz), WinXP, 768 MB RAM.

Dnes jsem se odhodlal vyzkoušet IP telefonii (pouze PC - PC). Zbaběle jsem zavrhl Skype a vyzkoušel PicoPhone. První zádrhel: problém s firewallem Windows, zablokoval příchozí komunikaci (vyřešeno udělením výjimky v admin účtu). Druhej problém: citelný výpadky v komunikaci, bránící srozumitelnosti - vyřešeno vypnutím Opery (prohlížeč).

Najednou vše fungovalo OK, prakticky tříhodinovej rozhovor bez technickejch problémů, úplná srozumitelnost. Druhá osoba fyzicky na Slovensku (parametry připojení neznám). Sluchátka s mikrofonem koupený v Datartu za 99 Kč (to nejlevnější, co tam bylo).

Závěr: maximální spokojenost a použitelnost i na slabým HW, mobilních datech a obyčejnejch sluchátkách.

Přemýšlel-li někdo v podobné situaci o IP telefonování a jako já váhal, zda to bude vůbec provozuschopný, nechť neváhá a vyzkouší si. Stojí to za to.

Pavel

Předmět Autor Datum
Ještě dodatek. Co se týká kvality hovoru, je na tom PicoPhone velmi dobře. Na té samé konfiguraci js…
Pavel 01.01.2009 16:03
Pavel
Stojí to zato , když volam domů tak já mám ADSL 4096/256 doma máme kabelovku 5mbit/512 a kvalita hov… poslední
Standa 01.01.2009 16:35
Standa

Ještě dodatek. Co se týká kvality hovoru, je na tom PicoPhone velmi dobře. Na té samé konfiguraci jsem vyzkoušel i Skype, ale tam vypadávají krátký úseky a jsou problémy se srozumitelností.

Budiž vám tento poznatek k užitku.

Pavel

Stojí to zato , když volam domů tak já mám ADSL 4096/256 doma máme kabelovku 5mbit/512 a kvalita hovorů je supr., poslední dobou přemejšlym o koupi skype telefonu a vyhradit si pro ten účel nějakej úspornej , jednoúčelovej pc kterej by běžel 24h/denně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru