Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem O2 cdma a IP telefonie, zkušenost

Mám službu O2 Mobil 1024 (nebo nějak podobně), mobilní připojení v datové síti CDMA (450 MHz nosná, dřívější NMT síť). Jako pc mi slouží Mivvy UM 400 (nejstarší verze s frekvencí procesoru 1 GHz), WinXP, 768 MB RAM.

Dnes jsem se odhodlal vyzkoušet IP telefonii (pouze PC - PC). Zbaběle jsem zavrhl Skype a vyzkoušel PicoPhone. První zádrhel: problém s firewallem Windows, zablokoval příchozí komunikaci (vyřešeno udělením výjimky v admin účtu). Druhej problém: citelný výpadky v komunikaci, bránící srozumitelnosti - vyřešeno vypnutím Opery (prohlížeč).

Najednou vše fungovalo OK, prakticky tříhodinovej rozhovor bez technickejch problémů, úplná srozumitelnost. Druhá osoba fyzicky na Slovensku (parametry připojení neznám). Sluchátka s mikrofonem koupený v Datartu za 99 Kč (to nejlevnější, co tam bylo).

Závěr: maximální spokojenost a použitelnost i na slabým HW, mobilních datech a obyčejnejch sluchátkách.

Přemýšlel-li někdo v podobné situaci o IP telefonování a jako já váhal, zda to bude vůbec provozuschopný, nechť neváhá a vyzkouší si. Stojí to za to.

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stojí to zato , když volam domů tak já mám ADSL 4096/256 doma máme kabelovku 5mbit/512 a kvalita hov… poslední
Standa 01.01.2009 16:35
Standa

Stojí to zato , když volam domů tak já mám ADSL 4096/256 doma máme kabelovku 5mbit/512 a kvalita hovorů je supr., poslední dobou přemejšlym o koupi skype telefonu a vyhradit si pro ten účel nějakej úspornej , jednoúčelovej pc kterej by běžel 24h/denně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru