Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Který antivir_bez zátěže systému?

Nejlepší osobní zkušenost mám s NOD antivirem, který je myslím jeden z nejlepších. Bohužel již ale není možné používat trial verze s novou instalací po měsíci...
Existuje nějaká jiná free varianta v podobné kvalitě? Zkusil jsem AVG, Avast, nic moc výsledky. Co Norton Antivir, který ale není free? Má velké nároky na systém? Nechci mít stroj se zahlcenou pamětí nebo spomalený o 50%. Nebo jiná alternativa? I méně známá?
dík za rady
Petr

Předmět Autor Datum
Ja všude provozuju Aviru. ma free verzi velice nenaročna, v testech je na urovni NODu32
Cylon 21.12.2008 13:02
Cylon
omezený účet uživatele (admin jen pro instalace, ale ne pro net). nulová zátěž, nulová nákaza viry a…
lední brtník 21.12.2008 13:15
lední brtník
Taky jsem úplně zrušil antivirus. Možná nějakej časem stáhnu, ale jen něco "ofljanovýho", tedy bez r…
Prasak 21.12.2008 13:18
Prasak
jo, jsem pro. pokud něco spravuješ pro druhé a máš v rukou jejich potenciálně zamořené disky / flash…
lední brtník 21.12.2008 23:10
lední brtník
Nechapu proc chces Norton, kdyz shanis neco zadarmo? Kup si AV v zahranici a mas ho za par stovek, n…
Radek 21.12.2008 13:40
Radek
OT: je opravdu roztomilé, že aby konečně antiviry přestaly zpomalovat uživatele, musel se kancelářsk…
Vladimir 21.12.2008 14:21
Vladimir
Nic proti tobe, ale on nepise o kancel. pc a pochybuju, ze si domu vetsina lidi obecne kupuje kancel…
Radek 21.12.2008 17:35
Radek
Už jsme to tady probírali, takže znovu: 1) je každého věc, jestli bude rezidentní antivir používat,…
Vladimir 21.12.2008 20:00
Vladimir
Tak už ani ten Mac ne.:-) http://digiweb.ihned.cz/c1-31112790-apple-doporucuj e-uzivatelum-pocitacu-…
Moas 21.12.2008 17:37
Moas
Že malware pro mac existuje vím, přesto je stále poměr malware příznivý. Malware většinou napadá kon…
Vladimir 21.12.2008 20:02
Vladimir
Bez AV na routry FW, btw radek: niekedy ma jedna veta vacsiu hodnotu ako 30sraciek ;-) poslední
bigfree 21.12.2008 23:38
bigfree

jo, jsem pro. pokud něco spravuješ pro druhé a máš v rukou jejich potenciálně zamořené disky / flashky, má to význam.
přesto že z nich nebootuješ, ale chceš mít jistotu co je to za prašivinu.

nemám nic proti níže podepsanému uživateli radek, ale nechápu jednu věc: zacházení s administrátorským účtem ho nikdo nemusel učit. a na práci pod omezeným účtem se něco učit musí, nebo zjišťovat něco o registrech? a pak se divím co za kripla každý rok vyhrává slavíka: mein gott!

Nechapu proc chces Norton, kdyz shanis neco zadarmo? Kup si AV v zahranici a mas ho za par stovek, nesmis kupovat tady, v zemi zlodeju. Za dalsi take nevim, kdes prisel na to, ze AV zahlcuje pamet a sezere 50% vykonu pc. Pokud mas beznou velikost pameti(dnes uz snad nikdo nema min nez 2gb, teda jestli nema nekolik let stary pc), prumerny procesor a normalni AV, tak o AV ani nevis a to ani na notebooku. Prave ted jsem na notebooku a dva procesy KAV 2009 v pameti zabiraji 9-12mb, to se ti z mych jen 2GB zda moc? Zpomaleni nepozoruji v nicem. Mozna na pc, kde je stary jednojadro a kde je 512mb RAM to poznat bude, ale jinak nechapu porad ty narky, ze ti AV zatezuje a zpomaluje system. Na ntb poznam mirne zpomaleni pouze kdyz bezi sken nastaveny na plny detaily a na velkym pc nepoznam ani to.

OT: je opravdu roztomilé, že aby konečně antiviry přestaly zpomalovat uživatele, musel se kancelářský počítač dostat na dvoujádro a 2GB RAM. Celý tenhle trh je založený na totální idiocii tzv. "pohodlného" uživatele, kterému lezou jak antivirové firmy, tak Microsoft do zadnice a podporují jeho chování.

Přijde mi ironické, že antivir je jediná aplikace, kde dnes běžný uživatel opravdu využije výkon svého PC, pokud např. nestříhá video.

PS. poslední tak půlrok na nějaká doporučení pro BFU ani nemám náladu a všem doporučuji zakoupit Macintosh, což je jediný systém, kde se dá samoadminství provozovat bez úhony a bez toho, aby někomu člověk dělal bezplatnou podporu. Hráče her ve svém okolí nicméně nemám.

Nic proti tobe, ale on nepise o kancel. pc a pochybuju, ze si domu vetsina lidi obecne kupuje kancelarske pc, takze dnes uplne prumerne pc s prumernym 2 jadrem, nema s AV vubec zadny problem. Za dalsi nechapu, proc ti tolik vadi pouzivani AV. Tak ho nepouzivej a mas po starostech(asi to delas). Tak si dnesni AV zkus a uvidis. Ja o nem nevim ani na ntb, jen jak rikam, kdyz obcas skenuju pc. Je teda pravda, ze jsem ho nemival jako rezident, ale protoze se ted siri vselijaky smejdy netradicnima cestama a jsem samoadmin a zustanu jim, tak ho mivam zapnuty. Dokonce jsem zkousel vydrz ntb na baterii se zapnutym AV a bez, a rozdil dela cca 9minut a to se vleze do chyby mereni. Normalne vydrzi cca 6h 30m a se zapnutym AV o dibec min. Jsem ale jen na netu a obcas prohlidnu nejakou fotku a pisu ve wordu.
Jestli to s tou bezplatnou podporou myslis na tuto poradnu, tak te take prece nikdo nenuti sem chodit. Tim se nechci nejak hadat, jen poukazuju na fakta a pokud me by neco obtezovalo, tak bych to nedelal, at se to tyka tady poradny a nebo treba u znamych.
Mozna je ironicke, ze vykon je vyuzit Av, ale na dnesnim beznym pc jde o naprosto zanedbatelny procento vykonu a kdyz to otocim, tak aspon k necemu vykon vyuziji. No a rozhodne CPU vic vytizi prohlizeni fotek nez AV. Stejne tak s pameti, nechapu proc dnes nekdo resi, ze nejaka aplikace ma 30mb v pameti, stejne vetsina lidi ma minimalne pulku pameti prazdnou. Nebo ti i vadi, ze jsou dnes vykonne pocitace a radsi bys byl, kdyby se delali porad nejaky sunky? Mne to nevadi, dokonce jsem rad a dokonce treba na upravy fotek toho vykonu mam malo i s 2jadrem, ktery jede pres 3ghz. Poohlizim se po necem lepsim a ver, ze mne to AV nebrzdi. Druha vec asi je, ze programatori na to dnes kaslou a asi neoptimalizuji(to neni muj nazor, ale nazor kamose, co dela programatora asi na dobre uorvni a dnesni trendy mu vadi, ale je natolik rozumny ze vi, ze s tim nehne).
Vsichni kdo proti tomu tak brojite, byste si meli uvedomit, ze obyc. cloveka nezajima co, proc a jak funguje, on chce aby to fungovalo. Stejne tak jak vetsinu nezajima jak a proc jezdi auto, proste sedne a jezdi. Mate omezeny uhly pohledu, vse berete jen ze svyho uhlu, byt tomu treba rozumite vic nez vetsina lidi tady dohromady a mate treba zkusenosti se stovkama pc, vetsinou ale s kanc. PC, ktery jsou roky stary a tam treba AV zatezuje. Nevim jak to tam je, neznam, nezajima me to. Me zajima co mam doma a tam vim, ze o zde nazyvanych AV jako o zpomalovacich ani nevim. Pro me je pohodlnejsi byt samoadmin, mit ghosta a kdyz se neco podela, tak to obnovim a kdyz mam naladu, tak se v tom stouram s pocitem, ze mam ghosta v zaloze. Ja si chci instalovat co chci, chci na net kam chci a nechci se prepinat do jinych uctu a na net chodit na jinym. Ja chci na pc delat a nebyt omezovan. Chci aby slouzil on me a ne abych se ucil praci s omezenym uctem, abych zjistoval proc a k cemu jsou registry, nechci vedet jak funguje FW a AV, nezajima me jak se co instaluje, atd.

Už jsme to tady probírali, takže znovu:

1) je každého věc, jestli bude rezidentní antivir používat, nebo ne. Co je špatné, je tenhle přístup:

Ja si chci instalovat co chci, chci na net kam chci a nechci se prepinat do jinych uctu a na net chodit na jinym. Ja chci na pc delat a nebyt omezovan.

nechci vedet jak funguje FW

Nebudu to rozvádět, nemá to cenu s Tebou konkrétně o tomhle diskutovat. Ale je v tom zhruba stejná logika, jako nechtít vědět, co jsou pohlavně přenosné choroby (protože učit se o tom je otrava) a zásadně se nechránit, protože je to přeci tvůj penis a tak si můžeš dělat, co chceš a nikdo by tě neměl omezovat. A ano, opravdu ten příměr sedí, protože na Internetu nejsi sám a tvoje chování a tvoje spyware ohrožuje všechny ostatní uživatele. Opakuju znova, jde o přístup a mentalitu, ne o to, co má kdo nainstalované na PC.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru