Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vadny soubor hal.dll jeste jednou

Dobry den,
v patek kveceru mi PC po pokusu o spusteni vypsalo (3x):
"Chyba cteni disku.Restartujte stiskem Ctrl -Alt -Del".
Po dalsich pokusech se objevilo:
"System Windows nelze spustit. Uvedeny soubor je poskozen nebo nebyl nalezen:
<Windows root>\system32\hal.dll. Nainstalujte znovu uvedeny soubor."
Po zavedeni PCLinuxOS z liveCD jsem se dostal jak na internet, tak k gmailu, takze predpokladam, ze jde spise o softwarovou chybu. Na internetu jsem se dozvedel, ze je treba spustit Recovery Console z instalacniho CD Windows XP, tam zadat povel:
"expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll ".
Kdyz jsem se o to pokusil, misto vykonani prikazu se objevilo: "Pristup odepren".
Zkusil jsem vypsat obsah aktualniho adresare prikazem dir. Objevil se vypis adresare c:\ s tim, ze pry " Pri vypisu obsahu adresare doslo k chybe".
Vzhledem k tomu, ze na mem PdowsXp nainstalovany zrejme v adresari
c:\Program Files\Windows\, pokusil jsem se v tom smyslu opravit cestu, ale DOS zrejme nebere dvouslovny nazev adresare. Pokusil jsem se v adresari c:\ vytvorit novy adresar s nazvem"docas", k tomu mi byl take odepren pristup. Jedine, co se povedlo, bylo (na podnet z internetu) provest povel: "copy d:\i386\hal.dl_ hal.dll", coz ale neni k nicemu. Prosim o radu, co dal.
Vim, ze podobny problem tady byl uz resen, ale zatim jsem se nedostal pres vyse uvedene prekazky. Doufam, ze nikoho nepohorsim opakovanim dotazu, ktery jeste neni doresen.
S pozdravem
Ivan Uzin

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mas nejaky problem s poskodenym filesystemom (mohlo nastat kludne aj tak ze to PC niekto vypina natv… poslední
MM.. 22.12.2008 14:30
MM..

Mas nejaky problem s poskodenym filesystemom (mohlo nastat kludne aj tak ze to PC niekto vypina natvrdo z elektriky apod) alebo nejakym problemom s diskom (disk, alebo kabel, alebo aj zakl.doska napr. prehrievanie chipsetu).
Najlepsie urobis ked nainstalujes Windows uplne nanovo, vcetne formatovania oddielu aby sa vytvoril nanovo filesystem (prides o vsetky data tak si ich predtym niekam odzalohuj). Sledovat ci nastavaju problemy.

Disk sa da kompletne otestovat utilitou od vyrobcu disku (stiahnut si zo stranok vyrobcu HDD, najlepsie pre DOS, alebo pouzit nejaku z utilit na ultimate boot cd)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru