Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem porovnani HDD

Ahoj,premyslim o koupi externiho disku.Mam vyhlidnuty tento http://seagate.mironet.cz/hdd-seagate-momentus-320g b--16mb--7200ot--sata-ii--st9320421as+dp85748/ ke kteremu bych si dokoupil externi ramecek(cena cca 300-350 Kč) a chci ho treba porovnat s timto primo externim diskem http://western-digital.mironet.cz/hdd-wd-passport-e ssential--320gb--wdme3200te--2-5quot--usb--cerny+dp 82041/ .

Hlavne me zajima rozdil hluku a rychlost zapisu a cteni.Moc tomu nerozumim,ale z lajckeho hlediska jsou kapacitne stejny a rozdil je v otackach a vyrovnavaci pameti(otacky ty mi jsou jasny,ale ta pamet moc ne,ale asi cim vetsi tim lepsi... :-D

Takze jestli nekdo mate zkusenosti s temito konfiguracemi,tak dejte info. Dik

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslim ze ten WD ma plastovy obal, co nie je bohvieco na chladenie. Seagate sa mi nechce hladat info…
MM.. 22.12.2008 13:47
MM..
JAsny chci to pouzit jako externi, tak jak jsi to udal ty,ze bych si koupil 2,5" interni disk ten se…
Jakub 86 22.12.2008 14:08
Jakub 86
To zavisi aj od toho ramceku (od prevodnika USB-SATA ktory je v tom ramceku), a celkovo od toho co z… poslední
MM.. 22.12.2008 14:14
MM..

Myslim ze ten WD ma plastovy obal, co nie je bohvieco na chladenie. Seagate sa mi nechce hladat info takze neviem. Ja osobne by som si radsej nasiel hlinikovy obal a kupil len disk (aj som to tak urobil a som celkom spokojny, hlinikovy icy box 2.5" + 2.5" disk vybrat si podla penazenky a poziadaviek na rychlost atd).

P.S. ten seagate je predsa interny, ty chces externy, nie???

JAsny chci to pouzit jako externi, tak jak jsi to udal ty,ze bych si koupil 2,5" interni disk ten seagate a k tomu externi ramecek(napr Icy box nebo delock) a k notebooku se to pripojuje jen pomoci USB,myslim a zajima me rychlost zapisu na disk,kdyz tam budu kopirovat treba film.Kamos ma ten WD a kdyz tam kopiruje z notebooku na disk film ,tak to jede cca 4-6MB/s a to se mi zda malo,proto se ptam kolik by to frcelo na tom (seagate+externi ramecek),kdyz ten disk ma vetsi otacky a velikost vyrovnavaci pameti???

To zavisi aj od toho ramceku (od prevodnika USB-SATA ktory je v tom ramceku), a celkovo od toho co za sracky bezia na PC (antiviry apod) a ako bezia (disk v PIO? apod).
4-6MB/s je relativne malo, samotny disk ma aj 5200otackovy tusim 20-30MB/s, ale ona spomaluje aj nejaka rezia USB alebo co. Cim vyssie otacky tym je disk rychlejsi (ale to neznamena ze to bude aj cez USB rychlejsie). Ja teraz zhlavy neviem kolko mi to ide cez icy box, musel by som to otestovat.

P.S. odporucam ramcek ktory ma aj extra napajaci kabel pre druhy USB. Jeden USB port na napajanie nemusi stacit, hlavne u vysokotoackoveho disku (predpokladam ze zere trochu viac ako nizkootackovy)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru