Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kontrast a jas u nové tv

ahoj , nevím jestly mi někdo paradí - mám satelit od digi a koupil jsem si novou tv(OVP -72 cm -slim) byl tam nastavený kontrast a jas (je to hrůza)-pozadí plné kostiček(třeba když tam má být černá barva je to černé s šedými kostičkami a obrazci) ,objičeje jsou tmavé (vůbec jim neni vidět do očí) , v červené barvě jsou pruhy - zkoušely jsme snad všechno -kontrast větší jas menší ,i jsme nastavili barevnou sytost a ostrost ,ale pořád je to dost hrozné .A to nemluvím o tom ,když něco natočím a převedu na avi -je to v pc o dost horší (rozmazané ,z černé je šedá s obrazci atd..) -můžete mi někdo říci jak to správně nastavit? nebo jaké hodnoty máte vy nastavené na tv? děkuji (nejlepší jsou asi ty lcd televize kde si nastavíte jen režim -např. film ,sport atd..)

Předmět Autor Datum
To bych spíš tipoval na zádrhel v digi satelitu. Jestli jde na telce analog bez závad (pozemní TV, N…
leo 23.12.2008 19:39
leo
tím to neni(satelit je bez kostiček) na druhé tv je to v poho - mají jinou tv a dobrý kontrast a jas…
nok 23.12.2008 19:51
nok
tv toho mají k poštelování víc, nepíšeš technologii. uvádíš 72cm - snad to není sklo? ::) nicméně co…
lední brtník 23.12.2008 20:42
lední brtník
jj telchnologii jsem psal je to televize slim (to je něco mezi normální a lcd) a 72 cm je úhl., já k…
nok 23.12.2008 21:28
nok
mám satelit od digi předpokládám, že se jedná o rumunskou DigiTV je to televize slim (to je něco m…
jirka44 23.12.2008 22:10
jirka44
no tohle je tedy crt slim (má plochou obrazovku-ne tu vypoulenou ) a v zadu neni široká -podobá se z… poslední
nok 23.12.2008 22:20
nok

To bych spíš tipoval na zádrhel v digi satelitu. Jestli jde na telce analog bez závad (pozemní TV, Nova,---), kostičky v obraze jsou známkou vadného digitálního signálu.
Zkontroluj propojení (správně zasunutý Scart, nebo čím to máš propojený). Na televizi dát v menu výchozí nastavení nebo reset.
Nahrávání do toho problému moc netahej, kdoví z jakýho formátu do čeho se to převádí.

tím to neni(satelit je bez kostiček) na druhé tv je to v poho - mají jinou tv a dobrý kontrast a jas tam mají nastavený od té doby co jí mají -ale já jsem to zkoušel i podle nich ,ale u mě je to hrůza ,proto potřebuji znát i nastavení jiných lidí (co jsou spokojení se svým obrazem),abych to mohl zkoušet ;-)

tv toho mají k poštelování víc, nepíšeš technologii. uvádíš 72cm - snad to není sklo? ::)
nicméně co u skla dobře fungovalo: jas stáhnout abys neviděl svítit černou (u tv ještě asi níž). kontrast vytunit tak ať se ti to líbí.
pak tam byl ještě barevný kontrast, nověji je místo toho teplota barev. a pro rýpavé do temných stínů bývá štelovák i na gammu.

kostičkování je jednak vnitřním digitálním zpracováním u nových televizí, jednak omezeným datovým tokem dodávaného digitálního signálu. starý analog s tím neměl problém proto, že měl šířku pásma omezenu na nějakých 8mhz - čili jakékoli původní ostrosti byly totálně rozmazané.
potlačení zase přes štelováky ostrosti nebo šumu, záleží co v menu najdeš.

jj telchnologii jsem psal je to televize slim (to je něco mezi normální a lcd) a 72 cm je úhl., já když zvýším jas tak je obraz světle šedý (to jsi myslel)a když snížím je to tmavé , u kontrastu ani nevím(tam se mi to zdá pořád stejné) , v ostrosti taky nevidím změnu -obraz je pořád stejný -no asi u toho strávím spoustu času a budu štelovat -jak máš nastavenou tv ty ? díky

mám satelit od digi

předpokládám, že se jedná o rumunskou DigiTV

je to televize slim (to je něco mezi normální a lcd)

něco "mezi" neexistuje. Máte normální CRT (skleněnou vakuovou obrazovku)

takže jste zkombinoval zdroj mizerného digitálího signálu s analogovým zobrazovačem, ketrý všechny jeho nedostatky ještě zvýrazňuje.

Ze všeho nejdříve zkuste jaký máte obraz při příjmu analogového signálu, pokud u vás ještě lze přijímat.

no tohle je tedy crt slim (má plochou obrazovku-ne tu vypoulenou ) a v zadu neni široká -podobá se ze zadu lcd
je to bud madarská nebo rumunská nevim
máme doma 3 tv na 2 z nich máte digi na 1 analog - všude je obraz dobrý ,jen já nemám správně nastavený kontrast a jas (ale už se blížím ke konci -vypadá to už lépe -zítra se tomu ještě budu chvíli věnovat a snad to bude dobré ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru