Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Správce zařízení s vykřičníkem

sorry, byl jsem v tranzu z tvé první věty, nevšiml jsem si zbytku.

- chce to mít jistotu že je v biosu nevyužívaný řadič zakázaný správně. no budiž.
- nebylo by na škodu prozkoumat v manuálu desky, nebo v nějakém hwinfo, siw, everestu, atd. zda ta deska má opravdu více řadičů (prostě přídavný brouk mimo jižního můstku chipsetu), ať člověk ví co zakazuje, a zároveň do kterých pozic nemá strkat sata disky.
- nejde tušit jaký ovladač se už někdo pokoušel instalovat tomuto řadiči ve windows, některá zařízení prostě windows zobrazují i přes zákaz v biosu. vždy je ale možnost ve správci zařízení místo odebrat zvolit jen zakázat.
- pokud ti ve správci zařízení zakázané zařízení nějak esteticky vadí, a víš že v biosu to zakázané je, zvol v menu správce zařízení zobrazit: skyté, a maž vše co s tímto přídavným broukem souvisí. (furt ovšem předpokládám, že raid nedělá přímo jižní můstek chipsetu)
- a dá se nakouknout i do chybových hlášek v prohlížeči událostí, co se vypsalo po startu (pravým myšem na tento pc - spravovat)

si to shrnem:
- ve správci zařízení u řadiče SCSI a RAID žlutý vykřičník s názvem A941Z2GG IDE Controller ... chybí ovladač, co jiného. obvykle je potřeba instalovat nejdřív driver chipsetu základní desky, což je pro 90% domácích samoskládačů ohromná novina. potom drivery dalšího hw - třeba externího raid řadiče.
- Ovladače už k základní desce nemám ... měl ti cd s drivery dát, jsou tvoje.
- kámoš,co má stejný PC a dělá se mu to samé.Prej nějaký vir ... kromě toho že ti nikdo nebrání si pc odvirovat, myslím že nemá pravdu.
- vše mě běží O.K. co se stane s tím vykřičníkem? ... zařízení s vykřičníkem nepoužívej, čili nepřipojuj k tomuto raid řadiči disky, dokud nevyřešíš problém.

ještě: "ale hláška se mi při čteví zobrazuje..." - při čtení čeho?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny