Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Automatické spouštění Windows xp

neodpovídá to. přesněji - máš dva disky, ale boot.ini ti v default tvrdí, že startuješ ze třetího disku: rdisk(2) = 3.disk. což ještě nemusí být průser, pokud bios přesměruje start na správný disk, a boot.ini to nemusí měnit, zvolený systém se rozběhne.
chápu že máš dvoje windows na dvou discích, ale nepíšeš na kterých oddílech, což je pro boot.ini dost podstatné. ani nevím z tvých odpovědí, která z voleb ve tvém boot.ini je vlastně funkční - nebo tam máš 2x xp profi?

stačilo by kdybych timeout nastavil na 0 a default bych přepsal na: default=..rdisk(1)partition(2)..
to odpovídá startu systému z druhého disku. dá se to omluvit jen blbou instalací, kdy je systému přiřazeno jiné písmeno než c:
jinak bych experimentoval se zapojením kabelů, aby byl systémový disk na prvním místě a žádný šuplíkový či externí disk ho nemohl "předběhnout". pak by vznikl boot.ini, na kterém ověříš co se vlastně spustí. komentáře v názvech systémů jsou jen pro odlišení, na funkčnost nemají vliv:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Wirdows XP Home Edition" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
vyhodil jsem záznam pro druhý disk, málo pravděpodobné se mi zdá i umístění na druhém oddílu disku, ale bez tvých rozumných informací kde co je s tím nejde hnout dál.

(stačilo říc že to je na disku s prvně instalovaným systémem...)
to není pravda. bios má nastavený start z nějakého disku. na něm je nějaký oddíl, označený "active" - uvidíš partition managerem - z tohoto oddílu se začne zavádět systém. ten narazí na konfigurační boot.ini - který ho ručním výběrem nebo volbou defaul může odeslat na jiný disk/oddíl.
- čili ty musíš vědět co máš kde nainstalované = pořadí disk + oddíl,
- ve tvém případě i název systému home/profi,
- musíš vědět kolikrát to tam máš: v zadání tvrdíš 3 systémy, tvůj boot.ini tomu odpovídá ale ukazuje neexistující 3.disk, v jiných komentářích zmiňuješ jen dva systémy
proto nejde na dálku přesně určit který z těch boot.ini se ti ukazuje na startovní obrazovce a je správný.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny