Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi edimax

máš acer, takže jsi ho klidně mohl o tu stěnu rozflákat, všem by se jen ulevilo - protože podle "zkoušel sem vypojit a zapojit modem,router,odinstalovat a nainstalovat síťovej adaptér v ntb" nevíš co a proč děláš.

no ale dokud ten krám ještě trochu funguje, můžeš provést toto:
1) nejdřív se připojit notebookem přes kabel, ať víš že není zádrhel ve wifi. tcp/ip nech nastavený na automatické získání adresy (na routeru se to jmenuje dhcp).
už jsi připojen?

jo: poznáš to podle toho že ti funguje internet. doporučuju povolit výjimku na firewallu pro protokol icmp, a z příkazového řádku zadáš: ping ip_adresa_tvojeho_routeru, t.j. třeba:

ping 192.168.0.1
tu ip adresu buď znáš, nebo bývá u nového routeru nalepená (dá se změnit), nebo ji vidíš jako adresu brány v příkazovořádkovém výpisu:
ipconfig -all
ne: nefunguje net ani ping - odpověď od routeru. buď na routeru není zapnuto dhcp, nebo nemáš dobře nainstalovanou síť (v xp se síť s routerem instaluje jako "pro domácnosti a kanceláře", jak se to jmenuje ve vistě je mi jedno). nastavení na obou pc zjistíš z příkazového řádku (cmd.exe) a v něm spustíš onen ipconfig -all - a porovnáš je. můžeš taky pravým myšem označit výpis, enterem do schánky, ctrl+v sem.

2. ok, funguje to, a víš že na routeru ti dhcp nezabírá celý rozsah adres ale jen část. pokud pohrdáš start zpomalujím dhcp nastavením, opíšeš si hodnoty z tvého ipconfig -all a nastavíš si podle něj tcp/ip ručně: ip z části mimo dhcp (třeba 192.168.0.5), masku (255.255.255.0), bránu (onen 192.168.0.1), dns (hodnoty od tvého isp, nebo zas adresu routeru).
pokud ti to funguje, stal se z tebe pokročilý síťař který může radit v celém vašem baráku.
pokud statická ip nefunguje, dej sem zas výpis ipconfig -all.

3. vytáhneš kabel.
wifi: na routeru ho zapneš. musíš zvolit režim "ap"=vysílání za routerem, na straně lan. pokud router umí skenovat okolní sítě podíváš se kde je volný kanál, jinak necháš volbu na automatiku. svoji síť si nějak pojmenuješ, třeba podle svého routeru ať vidíš na notebůů k čemu se připojuješ. zvolíš šifrování wpa/wpa2, zadáš delší wpa-heslo, můžeš si ho i nalepit na router.
na notebuku detekuješ wifi sítě, zajásáš když uvidíš svoji, vyplníš heslo a zvolíš automaticky připojovat. obdobně jako minule můžeš pro wifi nechat dynamickou nebo statickou adresu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny