Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi edimax

Dobrý den.Mám ntb Extensa 5620G a PC.Koupili sme wireless router od edimaxu.Do PC sme dali LAN kabel a internet jede normálně.Router sme nainstalovali podle 2 návodů a vše proběhlo úspšně,ale s ntb nejsem schopnej se normálně na wifi připojit.Někdy to šlo a někdy ne a teď nejsem schopnej vůbec ničeho.Už chytám nerva a málem sem ntb rozflákal o stěnu.Mohl by někdo poradit čím by to mohlo být?Mám visty home.zkoušel sem vypojit a zapojit modem,router,odinstalovat a nainstalovat síťovej adaptér v ntb.Různý možnosti opravy co vista nabízí.Aji sem zkoušel nastavit pevnou IP adresu stejnou jak je na PC.Nešlo,tak sem zmenil poslední číslo..nic prostě nic nefunguje.Dík za rady

Předmět Autor Datum
Přečti si: http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_cont ent&task=view&id=9381&Itemid=96
nononot 09.01.2009 17:33
nononot
máš acer, takže jsi ho klidně mohl o tu stěnu rozflákat, všem by se jen ulevilo - protože podle "zko…
lední brtník 09.01.2009 18:21
lední brtník
Položil si otázku na ktorú sa nedá jednoducho odpovedať. Ak si použil v konfigurácii WIFI na routri… poslední
Joseph 11.01.2009 00:21
Joseph

máš acer, takže jsi ho klidně mohl o tu stěnu rozflákat, všem by se jen ulevilo - protože podle "zkoušel sem vypojit a zapojit modem,router,odinstalovat a nainstalovat síťovej adaptér v ntb" nevíš co a proč děláš.

no ale dokud ten krám ještě trochu funguje, můžeš provést toto:
1) nejdřív se připojit notebookem přes kabel, ať víš že není zádrhel ve wifi. tcp/ip nech nastavený na automatické získání adresy (na routeru se to jmenuje dhcp).
už jsi připojen?

jo: poznáš to podle toho že ti funguje internet. doporučuju povolit výjimku na firewallu pro protokol icmp, a z příkazového řádku zadáš: ping ip_adresa_tvojeho_routeru, t.j. třeba:

ping 192.168.0.1

tu ip adresu buď znáš, nebo bývá u nového routeru nalepená (dá se změnit), nebo ji vidíš jako adresu brány v příkazovořádkovém výpisu:

ipconfig -all

ne: nefunguje net ani ping - odpověď od routeru. buď na routeru není zapnuto dhcp, nebo nemáš dobře nainstalovanou síť (v xp se síť s routerem instaluje jako "pro domácnosti a kanceláře", jak se to jmenuje ve vistě je mi jedno). nastavení na obou pc zjistíš z příkazového řádku (cmd.exe) a v něm spustíš onen ipconfig -all - a porovnáš je. můžeš taky pravým myšem označit výpis, enterem do schánky, ctrl+v sem.

2. ok, funguje to, a víš že na routeru ti dhcp nezabírá celý rozsah adres ale jen část. pokud pohrdáš start zpomalujím dhcp nastavením, opíšeš si hodnoty z tvého ipconfig -all a nastavíš si podle něj tcp/ip ručně: ip z části mimo dhcp (třeba 192.168.0.5), masku (255.255.255.0), bránu (onen 192.168.0.1), dns (hodnoty od tvého isp, nebo zas adresu routeru).
pokud ti to funguje, stal se z tebe pokročilý síťař který může radit v celém vašem baráku.
pokud statická ip nefunguje, dej sem zas výpis ipconfig -all.

3. vytáhneš kabel.
wifi: na routeru ho zapneš. musíš zvolit režim "ap"=vysílání za routerem, na straně lan. pokud router umí skenovat okolní sítě podíváš se kde je volný kanál, jinak necháš volbu na automatiku. svoji síť si nějak pojmenuješ, třeba podle svého routeru ať vidíš na notebůů k čemu se připojuješ. zvolíš šifrování wpa/wpa2, zadáš delší wpa-heslo, můžeš si ho i nalepit na router.
na notebuku detekuješ wifi sítě, zajásáš když uvidíš svoji, vyplníš heslo a zvolíš automaticky připojovat. obdobně jako minule můžeš pro wifi nechat dynamickou nebo statickou adresu.

Položil si otázku na ktorú sa nedá jednoducho odpovedať.

Ak si použil v konfigurácii WIFI na routri voľby pre vysoký stupeň zabezpečenia a nie celkom presne rozumieš všetkým voľbám ...
Tak potom naozaj bude problém to rozchodiť. Niektoré voľby asi budú nastavené ako "default" už od výrobcu

Ono to je zámerne, aby sa len tak nepripojil každý kto má WIFI kartu. Ako to ešte pred rokom či dvoma išlo.

Tak deň, dva čítaj o WIFI a ak to ani potom nepojde niekoho si zavolaj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru