Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Síťový kabel byl odpojen"

Vážení,

prosím o radu. Už delší dobu vlastním ADSL WI-FI router D-LINK DSL-G684T pro sdílení internetu ADSL mezi 4 PC v domácím prostředí - 2 PC po běžném ethernetovém kabelu a 2 notebooky přes WI-FI. Tato síť je zabezpečená WPA2 šifrováním, filtrováním MAC adres, skrytím SSID apod, na všech počítačích běží antivirové programy NOD32 + firewally. Router funguje jako DHCP server a přiděluje vnitřní IP adresy automaticky.

Toto řešení spolehlivě fungovalo několik let až do teď. Nyní připojení na počítačích přes síťový kabel padá, je nespolehlivé - kolikrát se během dne znenadání na počítačích objeví hláška "Síťový kabel byl odpojen", začne se znovu načítat síťová adresa (bezúspěšně) a kolikrát nepomůže ani restart modemu a PC, prostě už se znovu nelze připojit. S routerem nikdo nic nedělal, nedošlo k žádné změně nastavení, toto se začalo dít de facto přes noc. Poskytovatel připojení žádné problémy nezaznamenal. Nutno zmínit,že při připojení přes kabel se také značně zpomalily odezvy a rychlost klesla cca na desetinu. Připojení přes WIFI však funguje spolehlivě a v plném rozsahu.

Nevíte někdo co s tím?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Keď už si toho toľko vyskúšal, skús ešte natvrdo nastaviť tej podozrivej sieťovke režim. Ak je z týc…
Joseph 24.01.2009 23:27
Joseph
Díky za radu, ale už to běží. Nevím jak je to možné, ale takřka samo od sebe to opět funguje :-)
alptacnik 24.01.2009 23:43
alptacnik
Tak přesně tentýž problém jsem měl já. Jen nevím, kdo je vaším poskytovatelem - u mne to byl Kabel N… poslední
Milan L. 08.02.2009 02:21
Milan L.

Keď už si toho toľko vyskúšal, skús ešte natvrdo nastaviť tej podozrivej sieťovke režim. Ak je z tých moderných 10/100/1000 môže zlyhávať autokonfigurácia, a robilo by asi to čo popisuješ. Takže natvrdo nastav na začiatok 10 Mbit a zakáž duplex, a uvidíš či to náhodou nevyrieši tvoj problém.

Tak přesně tentýž problém jsem měl já. Jen nevím, kdo je vaším poskytovatelem - u mne to byl Kabel Net, teď UPC. Vždycky většinou v nočních nebo prostě v málo frekventovaných hodinách se mi hlášení o odpojeném kabelu objevilo. Zjistil jsem příkazem "Ipconfig/all" že můj poskytovatel přiděluje adresy serverů vždy na určitou dobu, po vypršení přidělí novou. Ale u mne nebyla přidělena a počítač ji marně hledal. Hlásil jsem to telefonicky jako závadu a značně udivený technik mi sdělil, že mi adresa byla připojena a jak zpětně zjistil, na mém připojení se právě stahoval obsáhlý soubor. Tohle se pravidelně opakovalo večer co večer a technici z kabelovky nemohli na nic přijít. Když jsem dal příkaz k obnovení připojení, najednou naskočilo. Z toho už byl technik na větvi, protože se mi vrátila na počítač adresa,která prý po celý večer nebyla odpojena. To už měli v UPC vítr a začali hledat v domě. Našli černé připojení ke kabelovce a někdo - jméno neznám zaplatil hezkých pár tisíc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru