Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mikroformáty, používáte je?

Toto je spíše dotaz na webmástery a lidi, kteří se zabívají tvorbou webu. Víte co jsou mikroformáty?

Mikroformáty jsou souhrnné označení pro jednoduché, otevřené datové formáty, které jsou postaveny na existujících standardech pro kódování a značení informací. Tedy jsou to vlastně informace o informacích na webu, zkráceně “meta data”.

Mikroformáty umožňují do webových stránek vkládat strojově čitelné informace, např. pro zápis kontaktů, událostí a mnohých dalších dat.

Mikroformáty pomáhají vyhledávačům lépe se orientovat na webu a uživatelům lépe pracovat s obsahem webových stránek. Vyzkoušet si je můžete např. s rozšířením Operator či rozšířením Tails Firefox Extention pro prohlížeč Firefox nebo s rozšířením od Microsoftu pro internet explorer Oomph.



Mikroformáty jsou určeny za prvé pro člověka a za druhé pro virtuální stroje, jako jsou prohlížeče. Namísto opouštění technologií, jež fungují dnes, mikroformáty řeší jednodušší problémy, které se přizpůsobují aktuálnímu chování a používání vzorů (např. XHTML, blogování).



Zkusili jste někdy použít mikroformáty na vašich webech? Zkusili jste někdy použít hCard na vašem webu? Zkusili jste někdy použít specifikaci v Card na vašich stránkách?

Věřím, že do dvou let bude specifikace mikroformátů zařazena do W3C. Vím, je to silné slovo, ale uvidí čas.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny