Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se kontrolují u středních a větších firem došlé peníze přes int. bankovn?

Napadá mě jedna teoretická otázka: jak firma kontroluje došlé platby (které mají chodit každý měsíc pravidelně přes inter. bankovnictví)? Existuje nějaký automatizovaný systém? Těžko si představuji "stádo" maníků u PC, který kontrolují každý měsíc došlé platby (velké společnosti např. typu O2).

Díky za reakce

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přes internetové bankovnictví "nechodí" žádné platby, zadáváš tak jen příkaz k úhradě (nebo si prohl… poslední
Martin 2 12.01.2009 14:16
Martin 2

Přes internetové bankovnictví "nechodí" žádné platby, zadáváš tak jen příkaz k úhradě (nebo si prohlížíš/importuješ výpisy). Banka příkaz k úhradě zpracuje a připíše penízky na účet příjemce. Příjemce si importuje přijaté platby, a jemu úplně jedno jestli byly zaslány přes internetové bankovnictví, vloženy v hotovosti nebo zaslány složenkou na jeho účet.Důležitý je variabilní symbol, tj. číslo faktury nebo zákazníka.No a pak se porovnávají v účetnictví ty variabilní symboly - čísla předepsaných plateb a přijatých plateb.Toto porovnávání je jednou ze základních věcí, který umí každý účetní software.Tj.porovnává platby "předepsané" a "přijaté" podle určitých kritérií - základní je variabilní symbol a částka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru