Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win7 - který ovladač na HP LJ5L?

Testuju Win7 a zaboha se nemůžu domluvit s tiskárnou. Mám HP LaserJet 5L připojenou přes TCP/IP na portu 9100, dostanu se až do bodu, kdy mám vybrat driver, jenže v sekci HP je komrdesát různejch drajvrů a ani jeden ani vzdáleně podobnej. Zkoušel jsem pár LaserJetů s PCL5, driver se nainstaluje ale vždycky to při pokusu o tisk zkušební stránky skončí chybou. Poradí někdo? Dík.

Předmět Autor Datum
LJ5L má defaultně jen 1MB RAM, to bývá největší problém. jinak: http://h20000.www2.hp.com/bizsuppo…
touchwood 14.01.2009 23:28
touchwood
jj, tady už jsem taky byl. Vista má defaultně ovládač v sobě, XP ho mají taky, ale sedmičky ne. Takž…
mia 14.01.2009 23:40
mia
IMHO by mělo stačit u Visty tu tiskárnu nainstalovat a nasdílet a následně se na ni připojit z těch… poslední
touchwood 15.01.2009 07:24
touchwood

jj, tady už jsem taky byl. Vista má defaultně ovládač v sobě, XP ho mají taky, ale sedmičky ne. Takže budu muset splašit komp s Vistou a vygrabovat z něj drajvr... Ten 1MB je problém, to vím, ale stačí nastavit ve vlastnostech, že to má 9MB a chodí to normálně.

EDIT:// drajvr pro XP jsem zkoušel a W7 ho nenainstaluje, ohlásí že při instalaci došlo k chybě a skončí.

IMHO by mělo stačit u Visty tu tiskárnu nainstalovat a nasdílet a následně se na ni připojit z těch W7 - tím by se ovladač měl přenést automaticky. Pak už jen nainstaluješ nějakou lokální tiskárnu a následně jí změníš ovladač na ten LJ5L-kový.

edit: HP a MS jsou parchanti. Vsadím se, že nebudou podporovat ani mou HP LJ4 :-( Přitom je to tiskárna s geniálním poměrem nákladů na 1 stranu a hlavně supertrvanlivá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru