Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zabespezpecit pocitac??

Vyprdni se na neprivilegovanej účet, antivir, anticokoliv. Rozděl disk na systém a data, nainstaluj wokna plus programy, nasměruj ukládání dokumentů a všeho ostatního na datovej disk a ještě předtím, než vlítneš na net, udělej image systémovýho disku. Pokud se ti něco dodrbe, obnov systém z image a funguješ dál během pěti minut.

V každým případě registry repair je nahovno, ccleaner je použitelnej, ale nesmíš mazat všechno co tě napadne a radši než Avast bych si dal AVG8 (bez Linkscanneru). Samozřejmě nezapomeň na firewall a to nemluvím o tom firewallu co je ve woknech. Kup si za pětikilo krabičku, která tě schová za NAT.

Pro místní šťouraly: já nepoužívám omezenej účet, nepoužívám žádný antispyware či cokoliv vyjma koupenýho NODa. Ale jsem schovanej za linuxovým routerem s dobře nakonfigurovaným firewallem, mám pozastavovaný zbytečný služby typu UPnP, NetMeeting, Zasílání zpráv o chybách, Vzdálený registr, nepoužívám nativního ICQ klienta, neinstaluju si do PC jakýkoliv ad-supported sračky, na net lezu Mozillou se zapnutým adblockem a maily si nestahuju přes OE do PC, ale čtu je přes webový rozhraní. Občas (ne moc často, tak jednou za měsíc) projedu PC kombinací Autoruns-HijackThis-UPM. Vira jsem neměl ani nepamatuju.
Pokud by někdo chtěl namítnout, že PC používám sám a vím co dělám, tak omyl - PC používá mimo mě ještě má drahá polovička (je poučená, budiž), má osmiletá dcera (některé stránky her pro děti jsou horší než porno :-) ) a nekontrolovatelně i kamarádi a kamarádky mých dětí. Můj syn má samostatný počítač, taky pouze s NODem, taky admin účet, přecpanej hrama (občas z velmi pochybných zdrojů), tomu to projíždím častěji, ale taky je bez virů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny