Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řadič Silicon Image 3112 - maximální kapacita disku

No ono to totiž jede podle větru .... proházel jsem jumpery a na druhý zprava se to chytne ... teď mi to zrovna jede, resp projelo to přes boot, ale vůbec ten disk není vidět v systému (tím nemyslím, že ho chci vidět v tomto počítači když není naformátovaný ale není ani ve správci disků jako nenaformátovaný a není ani ve správci zařízení), ale víš jak se to detekuje při tom startu? ... při tomhle nastavení jumperu už to neukáže model a nezatvrdne na kapacitě, ale místo modelu tam není vůbec nic a tam kde má být kapacita je 0MB ... a takto to naběhne. Zase ale ne vždy, protože jak mi to najelo prvně nabootoval jsem gparted z live CD (linuxácký rozdělovač disku) a tam jsem jej víděl - 931GB .... po restartu to ale vytuhlo zas na kapacitě a nenajelo ... vypnul jsem to, zapnul a najelo zase s tou divnou detekcí ... ale ve Win jak říkám, vidět není.

Oni tam na tom fóru výše ale píší že prý 3112 a 14 mají problém a právě s novým biosem už to je ok, proto tam chci vrazit ten nový bios přes ten cbrom...

No a co říkáš na ten cbrom, proč by to nenajelo? ... já nevím .. risknout to? Jestli jsi četl jak se mi tehda nepovedl ten flash (můj poslední příspěvek k jirkovi44) .. tak to mohlo být i tím, že jsem to jako úplný blbec tehda flashoval s RAMkama co sekaly chyby v Memtestu (ale to bylo právě tou deskou, resp starým biosem co sem se snažil naflashovat na nový .. asi nekompatibilita) ... původně totiž jak jsem ten PC složil, padlo podezření na RAMky, ale ty byly v jiném PC OK a i jiné RAMky mi tu házely chyby .... tak jsem tehda udělal flash a prdlo to ... šlo to na programátor kde to přehráli a od té doby to jelo i s původníma RAMkama bez chyb (byly tam 2x256 Kingston, teď tu mám Kingstony 2x1GB a taky v pohodě) .. tak možná právě kvůli tomu že si ta deska nerozuměla tehda při tom flashi s RAM tak proto se to nepovedlo (proč se to ale v průběhu flashe a po jeho dokončení tvářilo že je vše v pořádku je mi záhadou) ... nevím ale jestli to tím mohlo být, až tak do toho nevidím... co myslíš ty?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny