Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztrata napeti na UTP kabelu

Dobry den, zarizuji si bezdratovy internet a zatim jsem si z prvniho patra panelaku natahl UTP kabel az na strechu, kde bude casem i AP a antena. Celkova delka kabelu je asi neco okolo mozna trochu pres 100 metru. Kabel je ze 4 casti, spojen RJ-45 propojkami.
Zkusil jsem na jednu stranu pripojit notebook a na druhou router. Pingovani s velikosti paketu 64 bytu fungovalo bez problemu avsak u vetsich paketu dochazelo ke ztatam. Take webove rozhrani routeru se nacitalo neprimerene dlouho. Domnivam se, ze je to zpusobeno ztratou napeti na tak dlouhem kabelu.
Chtel bych se zeptat jak to nejefektivneji a nejlevneji vyresit. Vim, ze by melo stacit dat nekam doprostred aktivni prvek, ale to neni zrovna nejlevnejsi reseni. Pokud by se tedy za aktivni prvek nedalo pocitat i PoE, vyuzivajici k napajeni prave datove kabely. (Cetl jsem, ze existuji 2 druhy PoE, jeden vyuziva volnych paru vodicu a druhy prave datovych vodicu).
Vypadalo by to tedy nasledovne, z bytu by vedlo 40 metru kabelu na pudu, kde se nachazi zasuvka. Zde by bylo zapojeno PoE a dalsich 60 metru kabelu by vedlo odsud asi doprostred strechy, kde by byla druha cast PoE, AP a antena. Pomohlo by to?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mam skusenosti s noname kablami (ftp, utp nepouzivam), ze dokonca aj po 50m moze dochadzat k utlmu s… poslední
fleg 06.02.2009 12:25
fleg

Mam skusenosti s noname kablami (ftp, utp nepouzivam), ze dokonca aj po 50m moze dochadzat k utlmu signalu. Cize zalezi aj na znacke kabla.
Preto pouzivam len kvalitne kable s certifikatom o merani a 100m by nemal byt problem ani pri spojkach (spojky stoja 3-7 euro).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru